Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області крали нафту з державного нафтопроводу

За версією слідства, щомісяця розкрадалося 150-200 кубометрів нафти.

В СБУ кажуть, що, можливо, нелегальний бізнес могли "кришувати" посадові особи.

Служба безпеки України спільно з ВАТ "Укрнафта" виявили на території Краснокутського району Харківської області незаконний вріз в промисловий нафтопровід "Козіївка-Сиродичі". Про це повідомляє прес-служба СБУ в Харківській області.

Повідомляється, що "зловмисники пошкодили нафтопровід і встановили несанкціонований відвід для розкрадання сировини. Співробітники СБУ виявили несанкціонований відвід довжиною майже кілометр".

За версією слідства, зловмисники щомісяця розкрадали 150-200 кубометрів нафти. Цим держпідприємству завдавали шкоди більш ніж на два мільйони гривень.

"За висновком фахівців, порушення цілісності нафтопроводу створювало реальну загрозу для виникнення надзвичайних ситуацій та нанесення шкоди екології регіону", — йдеться в повідомленні СБУ.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом пошкодження об'єктів магістральних або промислових нафто-, газо-, конденсатопроводів і нафтопродуктопроводів (ч. 1 ст. 292 КК України).

В СБУ зараз встановлюють усіх причетних до облаштування незаконного врізу, а також посадових осіб, які  могли "кришувати" нелегальний бізнес.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.