Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області будуть судити членів ОЗГ, які продавали продукти з колоній

До складу організованої злочинної групи входили, зокрема, керівники колоній.

М'ясо і заморожену рибу списували, щоб потім продати оптом.  

До суду направили обвинувальний висновок у відношенні членів організованої злочинної групи, в яку входило керівництво держустанов Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань і пробації, розташованих в Харківській області та посередник. Про це повідомили в Держбюро розслідувань.

"Слідством встановлено, що посадові особи колоній списували продукти харчування для засуджених (м'ясо і заморожену рибу), закуплені Міністерством юстиції, і продавали їх оптовими партіями з території виправних колоній Харкова через цивільних посередників. Внаслідок злочинних дій державному бюджету України завдано збитків майже на 250 000 гривень", —  розповіли в ДБР.

Фото: ГБР

Двох керівників колоній та посередника звинувачують за ч. 3, 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння майном, зловживаючи службовим становищем, вчинене організованою групою). Якщо провину доведуть, то їм загрожує позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до 3 років з конфіскацією майна.

Ще одну людину з керівництва колонії звинувачують за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння майном, зловживаючи службовим становищем за попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає обмеження волі на строк від трьох до п'яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ув'язнені пишуть міністру Малюсьці. Колонія в Харківській області закривається, а їх хочуть відправити до сусідньої

Нагадаємо, організовану злочинну групу викрили в кінці листопада минулого року. Тоді два мікроавтобуси намагалися виїхати з території однієї з колоній. Усередині авто були продукти — близько трьох тонн замороженого м'яса і риби.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.