Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській області борги по зарплаті з початку року зросли на 21%

Найбільшим боржником залишається Харківський авіазавод — 217 мільйонів гривень.

Незважаючи на загальне зростання заборгованості по зарплатах, деякі підприємства все ж поступово розраховуються з боргами.

Найбільшими боржниками із виплати заробітних плат в Харківській області є державні підприємства. Про це заявив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Антон Козлоков в ході засідання постійної комісії обласної ради з питань соціально-економічного розвитку регіону і міжнародного співробітництва.

Так, борги по зарплаті в області становлять 444 мільйони гривень, в той час як на початку року це число становило 366 мільйонів. Отже, зростання за майже півроку склало 21%.

"В основному боржниками є державні підприємства, зокрема Харківський авіазавод — 217 мільйонів гривень, Зміївський ремонтний енергомеханічний завод — 6 мільйонів гривень, неактивні підприємства банкрути — Харківський завод транспортного обладнання, Харківський приладобудівний завод ім. Шевченка і Харківське конструкторське бюро з двигунобудування", — розповів чиновник.

Козлоков зазначив, що є також підприємства, які намагаються поступово розраховуватися з боргами по зарплаті. Йдеться, зокрема, про Чугуївський авіаційний ремонтний завод, який за станом на 1 травня мав заборгованість в розмірі 2,2 мільйона гривень, а сьогодні всі ці борги погашені.

Також заборгованість в розмірі 30 мільйонів гривень була станом на 1 травня в Українського науково-технічного центру металургійної промисловості "Енергосталь", а на сьогоднішній день залишилося лише 21 мільйон гривень.

"Разом з тим спостерігаємо тенденцію зменшення заборгованості на підприємствах Укроборонпрому", — зазначив чиновник.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.