Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харьківській області 249 прокурорів пройдуть переатестацію

Фото: открытые источники
Обвинувачі складуть тести, а також пройдуть спецперевірку на відповідність доходів по декларації та сімейних витрат.

У понеділок, 2 березня, стартує атестація регіональних прокуратур.

Як повідомили у прес-службі Харківської обласної прокуратури, бажання пройти атестацію і увійти до складу нової прокуратури виявили 249 обвинувачів з Харківської області.

"Атестація прокурорів регіональних прокуратур — наступний етап реформи, яка почалася минулого року й передбачає атестацію всіх прокурорів України, створення Офісу Генерального прокурора та відбір нових працівників", — розповіли у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переатестацію не прошли близько 30% прокурорів ГПУ

Атестація прокурорів складатиметься з трьох етапів. Спочатку вони здадуть тест на знання законодавства. На першому етапі обвинувачам необхідно набрати мінімум 70 балів. Потім їх допустять до тестування на загальні здібності, а насамкінець обвинувачів чекає співбесіда з кадровою комісією.

2

До складу комісії увійдуть працівники Офісу Генерального прокурора, міжнародних неурядових організацій, проєктів міжнародної технічної допомоги та дипломатичних місій.

Після успішної співбесіди кандидатів чекає додаткова перевірка, під час якої порівняють витрати і майно прокурора, а також членів його сім'ї. Під час спецперевірки, члени атестаційної комісії можуть використовувати не тільки офіційну інформацію, але також публікації в ЗМІ та звернення громадян до кадрових комісій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після переатестації з лав поліції Харьківщини звілнили 19 працівників

Перший та другий етапи атестації всі прокурори пройдуть в Києві з 2 по 5 березня. За планом закінчити екзаменацію повинні до червня. Після атестації рішення кадрової комісії опублікують на сайті Офісу Генерального прокурора.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.