У Харківській міськраді хочуть, щоб бізнес під час карантину підтримували з держбюджету

На думку віце-мера, Україна буде виходити з карантинної кризи не один місяць.

У міськраді готують пропозиції про підтримку малого і середнього бізнесу, які представлять найближчим часом, але механізми компенсації просять у держави.

Перший віце-мер Ігор Терехов вважає, що держава повинна розробити механізми компенсації для бізнесу, який постраждав під час карантину. Він запропонував Асоціації міст України озвучити це прохання Верховній Раді та Кабінету міністрів.

"Вважаю за доцільне, щоб Асоціація міст України звернулася до Верховної Ради та Кабінету міністрів з вимогою на законодавчому рівні розробити компенсаторні механізми для підтримки малого та середнього бізнесу в поточній економічній ситуації, бо з кризи, спровокованої пандемією, ми виходити будемо не один місяць", — написав Терехов в своєму Facebook.

Як зазначив Терехов, з міського бюджету величезна кількість грошей йде на виплати харків'янам, лікарям, вчителям, однак, якщо не підтримати малий і середній бізнес шляхом зменшення податкового навантаження на нерухомість і землю, він може закритися, потрібно дотриматись принципу рівноправності цих сторін.

Незважаючи на думку про підтримку бізнесу державою, Терехов повідомив, що в міськраді все ж готують варіанти підтримки бізнесу, їх обіцяють скоро представити на розгляд новообраним депутатам.

"Найближчим часом ми надамо депутатам оновленої міської ради наші пропозиції стосовно допомоги підприємництву. Сподіваюся, в залі не знайдеться жодного депутата, який з метою політичної боротьби буде противитися запропонованим заходам підтримки малого і середнього бізнесу", — пояснив Терехов.

Як писав KHARKIV Today, Харківська міськрада втретє відмовила підприємцям.

2 грудня на 38 сесії Харківської міської ради сьомого скликання підняли питання про підтримку малого і середнього бізнесу під час карантину. Однак рішення про конкретну допомогу так і не прийняли.

Ігор Терехов повідомив, що варіанти підтримки розробляють, але спонтанних рішень приймати не можна. До міськради тричі звертався з проханням про нульовий відсоток податку для бізнесу президент Асоціації приватних роботодавців Олександр Чумак, але йому відмовили.