Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харківській консерваторії — новий в. о. ректора. Співробітники пишуть Зеленському і Разумкову

Міністерство культури призначило виконувачем обов'язків ректора до конкурсу Наталію Говорухіну.

У Харківському національному університет мистецтв ім. Котляревського будуть вибори ректора. Контракт у Тетяни Вєркіної закінчився, вона не має права брати участь в конкурсі.

З 24 грудня обов'язки ректора ХНУМ виконує Наталія Говорухіна. 23 грудня закінчився контракт у Тетяни Вєркіної, яка була ректором 17 років. Згідно із законом, прийнятим у 2014 році, ректор не має права "балотуватися" після закінчення двох "каденцій". Коли відбудуться вибори нового ректора, поки невідомо: через карантин у багатьох вишах процедуру відкладають на півроку. Рішення про це повинні прийняти в Міністерстві культури.

Частина колективу університету не згодна з призначенням Наталії Говорухіної. Викладачі написали листи президенту Володимиру Зеленському, голові ВР Дмитру Разумкову і голові Харківської обласної державної адміністрації Айні Тимчук. Відсторонення Вєркіної і призначення Говорухіної вони чомусь називають "силовим переворотом".

Наталія Говорухіна — заступник декана по роботі з іноземними студентами, член Вченої ради університету, заслужений діяч мистецтв, доцент кафедри сольного співу, член наглядової ради Українського культурного фонду, їй 50 років.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.