Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У харківські суди надійшло більше тисячі протоколів про порушення карантину

Иллюстрация
карантин
Всього суди Харківської області наклали вісім штрафів за порушення правил карантину.

Всього суди Харківської області наклали вісім штрафів за порушення правил карантину.

Станом на 15 червня в суди Харківської області надійшло 1366 протоколів за порушення карантинних заходів. Більше тільки в Києві — 1450 і Дніпропетровській області — 2306. При цьому найменше порушників в Миколаївській області — 93. Про це повідомили на порталі Судова влада України.

Відзначимо, за десять днів кількість адмінпротоколів, які надійшли на розгляд, в Харківській області зросла на 218. За цей час встигли розглянути ще 13 протоколів (всього розглянуто 109 протоколів). При цьому суд наклав всього вісім штрафів, нових за десять днів не виявилося. Станом на 15 червня, суд повинен ще розглянути 312 справ про порушення карантинних заходів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилася гра, де можна виносити рішення суду по карантинних порушеннях

Всього з початку карантину в суди України надійшло 12 835 протоколів за статтею 44-3 "Про порушення правил щодо карантину людей" Кодексу України про адміністративні порушення. Як зазначає "Державна судова адміністрація України", майже кожен п'ятий протокол, що надійшов на розгляд, суди повертають до правоохоронних органів через те, що вони неправильно оформлені.

По Україні сьогодні розглянуто 4945 справ. Всього притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення карантинних правил 551 чоловік.

"Це становить 11% від загальної кількості розглянутих справ. Станом на 15 червня нерозглянутими залишилося 4927 справ", — відзначили в прес-службі "Державної судової адміністрації України".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.