Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Кернеса витратять на прибирання вулиць від снігу, бруду і сміття 40 мільйонів гривень

Фото: Константин Чегринский / KHARKIV Today
Прибирати вулиці будуть як вручну, так і з використанням спеціальної техніки.

Гроші підуть на прибирання вулиць від льоду, снігу і ґрунту.

Департамент будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради планує витратити 40 000 000 гривень на послуги з прибирання та підмітання вулиць міста до 31 грудня 2020 року. Відповідний тендер з'явився на Prozorro у вівторок, 29 вересня.

У тендерній документації йдеться, що ці гроші підуть на ручне прибирання доріг і бордюрів від ґрунту з використанням навантажувача і трактора, механічне прибирання вулиць з використанням вакуумної підмітальної машини, прибирання проїжджих частин автогрейдером, очищення дорожнього покриття навісний щіткою, механічне прибирання прилоткової частини дороги за допомогою поливної машини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківське КП витратить на інтерактивну карту благоустрою 200 тисяч гривень

Також гроші підуть на ручне сколювання льоду на проїжджій частині, а також на її очищення трактором на пневмоколісному ходу, обладнаному відвалом, на ручну очистку проїжджої частини від снігу, на чистку снігу снігоочисником, на чистку снігу на підмітальній машині, покриття землі протиожеледними матеріалами, очищення покриття від снігу навісною щіткою, очищення від снігу трактором, автогрейдером.

Фінансування піде і на чергування при зимовому утриманні доріг, навантаження снігу пневмоколісними навантажувачами і перевезення снігу на відстань до 15 кілометрів, на навантаження снігу і побутового сміття екскаваторами на самоскиди, навантаження ґрунту і побутового сміття в самоскиди і їх перевезення на відстань до 34 кілометрів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На навіс для фонтану з мавпами в Харкові витратять майже 1,4 мільйони гривень

Також кошти підуть на прибирання підземних переходів, переміщення бригад працівників на автомобілях і розміщення ґрунту і сміття.

Початок аукціону заплановано на 29 вересня.

KHARKIV Today раніше писав про те, що Харків купить саджанців беріз, каштанів і карликової сосни на сім мільйонів гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.