Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Генпрокуратурі почали розслідувати причини авіакатастрофи під Харковом

Відкрито кримінальне провадження.

В Офісі Генпрокурора розповіли, за якою статтею будуть розслідувати справу про падіння літака з курсантами біля Чугуєва.

Як повідомляє прес-служба відомства, за фактом падіння військового літака АН-26 Повітряних Сил ЗСУ в Харківській області розпочато кримінальне провадження про порушення правил польотів і підготовки до них, що спричинило катастрофу і тяжкі наслідки (ст. 416 КК України). Якщо винні будуть встановлені, їм загрожує до 15 років позбавлення волі.

На місці авіакатастрофи працюють прокурори військової прокуратури Харківського гарнізону та слідчі Державного бюро розслідувань. Найближчим часом туди приїде Президент України Володимир Зеленський і кілька міністрів, вони вже в дорозі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: АН-26 бортовий номер 76: що відомо про літак, що розбився в Харківській області 

За попередніми даними ГПУ, о 20:50 поблизу Чугуєва під час заходу на посадку літак втратив керованість і впав біля автомобільної дороги. На борту знаходилися, крім членів екіпажу, курсанти Харківського університету Повітряних Сил ЗСУ ім. Кожедуба. Станом на цю хвилину, попередньо, 25 загиблих, 2 поранених у важкому стані доставлені до медустанов, пошуки решти тривають.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.