У Дворічанському районі гасять окремі осередки тління, відкритого вогню немає

Пожежні розповіли про ситуацію в Гороб'ївці.

На місці пожежі працює оперативний штаб, пункт управління і психологи.

Станом на 7:00 4 вересня в селі Гороб'ївка (Дворічанський район) відкритого вогню немає. Рятувальники гасять окремі осередки тління лісової підстилки і залишків деревини всередині контрольованого периметра, — повідомили в прес-службі ДСНС в Харківській області.

В гасінні задіяні 479 чоловік і 78 одиниць техніки, з них від ДСНС — 235 чоловік особового складу та 54 одиниці техніки, у тому числі 2 пожежних літаки і 1 гелікоптер. З неба скинули вже 254 тонни води.

У Чугуївському районі теж продовжують гасити окремі осередки тління, відкритого вогню немає. Там працюють сім чоловік і дві одиниці техніки лісгоспу, 15 рятувальників і одна одиниця техніки Збройних сил України.

Нагадаємо, 2 вересня о 12:14 рятувальникам повідомили про пожежу біля Клугіно-Башкирівки, на території Новомосковського військового лісгоспу. На місце пожежі направили чотири машини з Харкова і пожежний гелікоптер. Потім туди вирушили волонтери. О 20:06 пожежу локалізували. До ранку продовжували гасити окремі осередки тління.

Як писав KHARKIV Today, через півгодини після пожежі в Чугуївському районі спалахнула масштабна пожежа на околиці села Гороб'ївка (Дворічанський район). Жителі не встигли врятувати тварин і речі. Всього згоріло 22 будинки, 33 людини залишилися без житла. З отруєнням продуктами горіння за допомогою звернувся один чоловік.