Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У двох харківських лікарнях виділять бокси для боротьби з коронавірусом

Фото: twitter.com / inquirerdotnet
коронавирус
На випадок виявлення коронавірусу вирішено обладнати окремі бокси, закупити медикаменти, маски і провести інструктаж з лікарями.

Коронавірусу в Харківській області та інших областях України немає, але медиків про всяк випадок готують.

У відділеннях двох харківських обласних клінічних інфекційних лікарень № 22 і № 8 виділять окремий бокс для хворих на коронавірус, - повідомив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Михайло Черняк.

"Про всяк випадок готуємо дві обласні інфекційні лікарні - дитячу і дорослу. Там виділяють окремі бокси у відділеннях ГРВІ, додатково закупили медикаменти", - зазначив Черняк.

Він додав: до приймальних відділень інфекційних лікарень доставили спеціальний одяг, респіратори і маски, а з бригадою екстреної допомоги проводять інструктаж. Крім того, в Харківську область найближчим часом придбають тест-системи, за допомогою яких можна виявити наявність / відсутність коронавірусу.

Черняк запевнив, що сьогодні в Харківській області та інших областях України підтверджених випадків захворювання коронавірусів немає. Заступник голови ХОДА нагадав про подібні спалахи вірусу, що викликають атипову пневномію, в 2002, 2005-2006, 2009 і 2012 роках, і зазначив, що тепер українські медики мають досвід лікування таких хвороб.

Китайський вірус схожий на ГРВІ. Серед симптомів виділяють кон'юнктивіт і утруднене дихання. Вакцин від коронавірусу немає. За словами Черняка, на розробку вакцини проти нього знадобиться як мінімум рік. Тому він порекомендував не вірити оголошенням щодо продажу таких вакцин і не купувати все противірусні засоби.

"Всі необхідні заходи вживають і в Китаї, і по всьому світу, і в Харківській області, зокрема", - підсумував він.

Нагадаємо, 25 січня зафіксували перші випадки захворюваності коронавірусів в Європі.

У китайському місті Ухань із населенням 11 мільйонів людей медики зафіксували спалах невідомого вірусу. Він виявився смертоносним: протягом перших днів загинули 10 осіб. Грип швидко поширюється планетою: станом на 25 січня в Китаї підтверджені 1975 випадків захворюваності коронавірусів, інші випадки зафіксовані в США, Таїланді, Південній Кореї, Японії, Австралії, Франції та Канаді.

Відзначимо, з 26 січня в українському аеропорту міряють температуру пасажирам із Китаю.

Міністерство охорони здоров'я України запровадило температурний скринінг в аеропорту "Бориспіль" і порадило для мінімізації ризику інфікування китайським вірусом користуватися звичайними методами профілактики ГРВІ. Температуру міряють інфрачервоними термометрами.

27 січня Рада нацбезпеки і оборони України обговорив загрозу китайського грипу.

На засіданні під головуванням секретаря Ради Олексія Данилова зібралися міністри, начальники Прикордонної служби, Державіаслужби, зовнішньої розвідки, а також посол України в КНР Сергій Камишев.

Олексій Данилов доручив послу перерахувати всіх українців, які перебувають у Китаї, і наполегливо рекомендував їм терміново повернутися на батьківщину. Міністерство охорони здоров'я, тим часом, готується до можливої ​​появи на території України коронавірусу 2019 n-CoV. Міністерство закордонних справ порекомендувало українцям утриматися від поїздок до Китаю.

Як писав KHARKIV Today, заповзяті харків'яни вирішили підзаробити на вірусній паніці і стали продавати маски і БАДи від коронавируса.

Однак в Харківській ОДА запевнили: сьогодні в Харківській області та інших областях України підтверджених випадків захворювання на коронавірус немає. При цьому, в двох харківських лікарнях виділять бокси для боротьби з коронавірусом.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.