Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У День Незалежності харків'ян запрошують на автопробіг, марш і концерти

29-ий День Незалежності в Харкові буде насичений на події.

Заходи пройдуть з дотриманням карантинних обмежень.

24 серпня в центрі Харкова День Незалежності почнуть відзначати автопробігом, потім стартує концерт, а після цього маршем пройдуть патріоти.

О 15:00 на площі Свободи розпочнеться автопробіг. Охочих приєднатися просять приїжджати без партійних прапорів, вітаються синьо-жовті та червоно-чорні прапори.

Для пробігу запланували такий маршрут: площа Свободи — Держпром — по проспекту Науки до Ботанічного саду — по проспекту Науки до Держпрому — через станцію метро "Університет" — по вулиці Сумській до Стели на площі Конституції.

О 17:00 на майданчику перед ХНАТОБ (Сумська, 25) відбудеться концерт "PEOPLE.UKRAINE". Очiкується виступ оркестру і солістiв театру з сучасним репертуаром, великого академічного Слобожанського ансамблю пісні і танцю, заплановано тематичне циркове шоу за участю акробатів на батуті. Також для харків'ян підготували батл скрипаля і біт боксерів, акробатичний рок-н-рол і чірлідінг шоу. Виступи пiдготували і спортсмени, що займаються велоекстрімом, ролери.

На завершення вечора заспіває співачка Garna і Prime Orchestra, заплановано піротехнічне шоу з поєднанням хореографії, акробатичних трюків, вокалу на сцені і даху театру. Організатори обіцяють дотримуватися всіх карантинних вимог, запланована онлайн-трансляція заходу.

О 18:00 на площі Конституції стартує Марш Незалежності. По центру міста вдруге пройдуть, в тому числі, учасники бойових дій на Донбасі.

О 19:00 в Харківській філармонії почнуть звучати улюблені українські пісні і мелодії. В органному концерті "Рiдна серцю Україна" візьмуть участь провідні солісти філармонії. Вартість квитків від 60 гривень. Перед входом глядачам виміряють температуру, в залі їх розсадять через одне вільне місце.

О 23:00 онлайн можна буде приєднатися до традиційного концерту "День Незалежності з Океаном Ельзи". Музиканти обіцяють порадувати відомими піснями та прем'єрами. Захід пройде без глядачів і буде транслюватися на YouTube, Facebook і в ефірі телеканалу "Україна".

Нагадаємо, точкою відліку сучасної державності стало 24 серпня 1991 року, коли Верховна Рада Української РСР прийняла Акт проголошення незалежності України. Таким чином відбулося відновлення державного суверенітету, за який українці змагалися протягом багатьох століть.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.