Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У чотирьох лікарнях Харківської області з'явилися генератори для автономного "живлення"

Фото: ХОГА
До кінця року дизельними станціями для альтернативного електропостачання планують обладнати 17 лікарень області.

З обласного бюджету профінансували покупку 17 дизельних генераторів для лікарень, які приймають хворих коронавірусом.

Чотири генератори отримали районні лікарні Змієва, Вовчанська, міська лікарня в Ізюмі і районне територіальне медичне об'єднання в Куп'янську. Їх підключають до внутрішніх електромереж. Про це повідомив заступник голови Харківської облдержадміністрації Тарас Пастух.

"Ми перерозподілили гроші медичної субвенції, яка не була використана в окремих районах, для покупки генераторів. У наших планах цього року, щоб вони були всі поставлені. На сьогоднішній день у нас є графік, де найпізніший день постачання, 29-30 грудня в окремі установи, тих генераторів, які 25 грудня потраплять до України. Їх потрібно було доставити з заводу-виробника. У лікарнях проводяться роботи для того, щоб потім не втрачати час і відразу після надходження генераторів підключати їх і виходити на режим чергування", — пояснив чиновник.

Фото: ХОГА
Фото: ХОДА

 Нагадаємо, раніше Пастух говорив, що 12 дизельних станцій вже знаходяться на території України, ще п'ять чекають. Їх вирішили купити, щоб не допустити трагедії, як у Львівській області, де через відсутність електрики в реанімації померли двоє пацієнтів з коронавірусом, підключені до апаратів ШВЛ.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.