Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У центрі Харкова реконструюють старовинний особняк

Фото: Стройобзор
Поруч з особняком будують офіс.

Особняк пообіцяли не зносити, його реконструюють.

У 2021 році компанія "Альянс-Девелопмент" почне будувати новий об'єкт по вулиці Чернишевській. Особняк, розташований по цій вулиці, під номером 42 реконструюють. Про це повідомили на сайті компанії.

"Прекрасний особняк по вулиці Чернишевській, 42 (який, при цьому, не є пам'яткою архітектури) не знесений, а буде реконструйований за рахунок коштів забудовника, що підтверджується рішенням 36-ї сесії Харківської міської ради від 24.06.2020", — сказано в повідомленні.

Міськрада виділила компанії 0,17 гектара для будівництва житлового будинку з адміністративно-торговими приміщеннями та паркінгом та реконструкції нежитлової будівлі по вулиці Чернишевській, 42 і 44. Як повідомили в компанії, 42-й будинок зараз перебуває на етапі активної реконструкції.

"Тут після закінчення робіт буде розташовуватися офіс однієї з компаній, а особняк і далі залишиться окрасою вулиці Чернишевської", — пояснили в "Альянс-Девелопмент".

Як писав KHARKIV Today, в травні в Харкові почали реставрувати будинок Сурукчі.

Пам'ятка архітектури місцевого значення розташована в історичному центрі Харкова, неподалік будівельна компанія "Житлобуд-2" планує звести багатоповерхівку.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.