Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Травмпункти в Харкові переповнені пацієнтами. Куди звертатися за допомогою

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Кількість потерпілих через ожеледицю в Харківській області збільшилася втричі.

Більшість з  тих, хто звернувся до "швидкої допомоги",  довелося госпіталізувати. Найпоширеніші травми —переломи кінцівок, забій м'яких тканин, розриви зв'язок.

За минулу добу за медичною допомогою звернулися 289 жителів Харківської області, які постраждали в результаті ожеледиці. Це в 3,3 раза більше, ніж днем раніше. Про це повідомив KHARKIV Today директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта.

"289 — це загальна кількість звернень. З них 31 — дитина. Дітей, на щастя, не так багато. 245 — це ті, кого відвезли до лікарні. Переломи кінцівок, розтягнення зв'язок, забиття м'яких тканин голови. Минулої доби — 87", — сказав Забашта.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків в крижаному полоні. Чому стихія нас перемагає?

У соцмережах жителі Харкова публікують фото черг в травмпунктах. До Харківської обласної клінічної травматологічної лікарні важко додзвонитися — телефон весь час зайнятий. У приймальні головлікаря пояснили KHARKIV Today, що кількість пацієнтів сьогодні значно збільшилася в порівнянні зі вчорашнім днем.

"Я не займаюся статистикою. Але черги великі. У нас цілодобово працює травмпункт, і дітки, і дорослі", — сказали там.

Зростання звернень у зв'язку з негодою підтвердили і в Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні №17.

"Набагато більше (прим. — сьогодні пацієнтів, ніж вчора). Нам ніколи", — заявили в ординаторській травмпункту.

Відзначимо, додзвонитися до травмпункту 17-ї лікарні можна за телефоном — (057) -725-24-62, до травматологічної лікарні — (057) 711-79-45.

Як писав KHARKIV Today, в суботу, 12 грудня, в Харківській області оголосили  жовтий рівень небезпеки. На дорогах — ожеледиця, автомобілі потрапляли в ДТП. Синоптики прогнозують таку погоду до 16 грудня. Сьогодні, 15 грудня, не всі тролейбуси вийшли на маршрути.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.