Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Трасу в Харківській області перекрили мітингувальники: як об'їхати ділянку

Мітинг проходить в Валках.

Жителі вийшли на мітинг через підвищення тарифів на газ і електроенергію.

О 12.00 розпочалася акція протесту в місті Валки на трасі Київ-Харків-Довжанський (біля поста поліції). Мітинг триватиме близько години. Про це повідомили в Службі автомобільних доріг в Харківській області.

В цей час водії, які збираються їхати в бік Полтави, можуть об'їхати ділянку за такою схемою:

митинг

Відзначимо, мітингувальники назвали свою акцію протесту "Ні тарифному геноциду!". Вони вважають зростання цін на доставку газу і електрики необґрунтованим і різким. З протестом виходять на підтримку мітингувальників з Полтавської області, які висловлювали своє невдоволення тарифами декількома днями раніше. Заявку на мітинг подавали до поліції і Валківської міськради.

"З метою відстоювання інтересів громади від владного свавілля щодо різкого зростання тарифів на електроенергію і підвищення цін за доставку газу на пішохідному переході біля поста ДАІ в рамках чинного законодавства відбудеться акція по перекриттю руху автотранспорту на трасі Харків-Київ",  — пояснювали організатори.

Як писав KHARKIV Today, пільговий тариф на перші 100 кіловат електроенергії в квитанції скасували.

З 1 січня 2021 року діє єдина фіксована ціна на електричну енергію для населення. Вона становить 1,68 гривні за кіловат-годину. Тепер не існує пільгового тарифу — перші 100 кіловат-годин за 90 копійок.

Крім того, з 1 січня подорожчав газ для жителів Харкова і області. Тариф становить 9,9 гривні за кубометр, що на 1,06 гривні більше грудневої ціни.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.