Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Терехов скаржиться на відсутність зв'язку зі "слугами народу"

Игорь Терехов. Фото KHARKIV Today
Від Харкова до Верховної Ради обралося семеро мажоритарників, майже всі — "слуги народу".

Секретар Харківської міськради Ігор Терехов хоче, щоб у Харкова була підтримка і лобі в парламенті.

Шестеро харківських парламентаріїв-мажоритарників з семи обралося від партії "Слуга Народу". Ігор Терехов каже, що не дуже допомагає у вирішенні питань Харкова в Києві ..

"На жаль, практично всі народні депутати, які пройшли від Харкова, це "слуги народу". Не знаю, чи буде це простіше чи складніше для Харкова ... У мене є коннект з деякими народними депутатами, з деякими — ні. Хотілося б мати вагому підтримку і лобіювання інтересів Харкова в парламенті", — розповів секретар Харківської міськради руху "Чесно".

Крім того, Терехов в черговий раз повторив, що хоче призначення дострокових виборів мера Харкова якомога раніше.

"Я вам хочу сказати так. Я зацікавлений, щоб вибори пройшли якомога раніше. Це моя особиста позиція. Я хочу, щоб навколо цього питання не було ніяких інсинуацій, і хочу, щоб все було зроблено чітко і правильно. Тому, на мою думку, чим раніше будуть вибори, тим краще", — пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Із "Успішного Харкова" не будуть прибирати ім'я Кернеса

На думку секретаря Харківської міськради, виборці бачать "хто волає, а хто базікає".

"Ми десять років тут волали з Геннадієм Адольфовичем [Кернесом, покійним п'ятим мером Харкова — ред.], причому волали з ранку до ночі. На жаль, його не стало, я продовжую волати. Люди все бачать і розуміють, хто працює, а хто тільки базікає".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати міськради "звільнять" Кернеса

Відзначимо, Харків у Верховній Раді представляють мажоритарники, обрані від "Слуги Народу": Марія Мезенцева, Олександр Куницький, Андрій Одарченко, Вікторія Кінзбурська, Юрій Здебський, Олександр Бакумов, а також, обраний від "ОПЗЖ" Олександр Фельдман. Нагадаємо, жоден з кандидатів, яких підтримував покійний мер Харкова Геннадій Кернес, до ВР не пройшов.

Як писав KHARKIV Today, 9 грудня 2020 року на першій сесії Харківської міськради нового скликання мером Харкова заочно визнали Геннадія Кернеса, він помер 16 грудня. Після смерті Геннадія Кернеса Ігор Терехов пообіцяв звернутися до 31 грудня до Верховної Ради про призначення виборів мера Харкова.

На своїй першій пресконференції секретар міськради заявив, що  дізнався про необхідний перелік документів для призначення виборів із засобів масової інформації. Виконати вимогу комітету з питань організації державної влади — надіслати документи — Терехов обіцяв після того, як від нього прийде відповідний запит. 1 лютого комітет попросив депутатів міськради припинити повноваження Геннадія Кернеса.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.