Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Терехов розповів, як увічнять пам'ять Кернеса і що буде з незавершеними проєктами мера

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Поки розглядається три способи увічнити пам'ять мера.

Пам'ять Геннадія Кернеса увічнять, а його справи продовжать. Обіцяють завершити з зоопарком, Московським проспектом і метро.

Харківському міському голові Геннадію Кернесу, який помер 17 грудня, планують присвоїти звання Почесного громадянина Харкова. Також на його честь хочуть назвати один з проспектів і звести пам'ятник. Про це повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов в ефірі "Шустер online".

На думку Терехова, Кернес зробив такий внесок у розвиток в міста, якого не робив жоден мер, тому гідний увічнення. Питання про увічнення пам'яті Кернеса розглянуть депутати міськради.

"Я виступив з ініціативою увічнити пам'ять Геннадія Адольфовича Кернеса. Перш за все, я вважаю, що ми повинні надати йому звання Почесного громадянина міста Харкова. Це  — наш обов'язок. Вважаю, що ми повинні назвати один з проспектів міста Харкова його ім'ям. І звичайно, почати роботу над створенням пам'ятника цій легендарній людині, яка керувала містом Харковом, величезним мегаполісом, і перевернув ментальність і ставлення людей до цього міста, і зробив стільки для цього міста, як жоден мер до нього. Я впевнений, що депутатський корпус Харківського міської ради та топонімічна комісія підтримають мене в цій ініціативі", — сказав Терехов.

Секретар міськради повідомив, що у встановлені законом терміни звернеться до Верховної Ради про призначення виборів мера, далі — рішення за нардепами. Поки він виконує обов'язки мера, обіцяє харків'янам таке ж життя, як при Кернесі. Розпочаті мером проєкти — зоопарк, Московський проспект, метро —  завершать. Також розвиватимуть медицину і житлово-комунальне господарство.

"Всі ті плани, які ми будували на цей рік, наступні роки, будуть втілені. Це, перш за все, — закінчення будівництва зоопарку, початок будівництва двох станцій метрополітену, продовження реконструкції Московського проспекту, нове будівництво акведука. Всі інфраструктурні проєкти будуть продовжені і закінчені. Життя вносить свої корективи. Нам потрібно приділяти величезну увагу медицині, тому що COVID показав, що медицина сьогодні, зокрема і в Харкові, абсолютно не готова до таких викликів. Звичайно, будуть ще проєкти, які будуть втілені в життя. Це — житлово- комунальне господарство міста Харкова", — запевнив Терехов.

Як писав KHARKIV Today, 17 грудня вночі помер Харківський міський голова Геннадій Кернес. Причиною стали серйозні ускладнення від коронавірусу, які порушили роботу життєво важливих органів і систем організму. Борт з тілом Кернеса прибуде  до Харкова в понеділок, в середу мера поховають.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.