Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Терехов пообіцяв присвоїти Кернесу "почесного" вже в 2021 році

Константин Чегринский/KHARKIV Today
Решту пропозицій щодо увічнення розглядатимуть пізніше і колегіально.

Секретар Харківської міськради готовий міняти регламент, щоб Геннадій Кернес став "почесним" відразу після смерті.

Ігор Терехов обіцяє, що п'ятий мер Харкова Геннадій Кернес отримає звання почесного громадянина через 8 місяців після смерті. Про це він заявив під час інтерв'ю на 7 каналі увечері 19 січня. Для цього Терехов як голова топонімічної комісії змінить правила. Раніше питання обговорювали на сесії  Харківської міськради і більшістю голосів ухвалювали рішення про увічнення пам'яті. Терехов вкотре переказав свою розмову з Кернесом, під час якої він кілька разів відмовлявся отримати звання "почесного" за життя.

"Я є керівником топонімічної комісії, яка дає подання про почесних громадян. Я умовляв два роки Геннадія Адольфовича подати його кандидатуру. Протягом двох років я йому говорив: давай, вже пора. А він казав: ні, давай потім, потім. Пам'ятаю нашу останню розмову, коли я сказав: сьогодні я проводжу раду, включаю Кернеса на присвоєння "почесного". Він сказав: не смій. Ще не на часі. Я запитав: чому? Прийде час — ти мені даси це звання. Зараз його немає. Так, я внесу корективи. Є регламентуючі документи, — заявив Терехов. — Ми зобов'язані людині, яка стільки зробила, присвоїти посмертно. Це мій святий обов'язок перед харків'янами".

Як і раніше, ніяких конкретних ідей щодо увічнення пам'яті Кернеса на карті Харкова секретар міськради не озвучив. Каже, ще не на часі.

"Все інше підлягає обговоренню. Будемо думати, радитися з почесними громадянами, істориками. Настане час — ми все зробимо. Що стосується "почесного", я все зроблю", — пообіцяв Терехов.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.