Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Тато-герой розповів, чому гуляв вулицями Харкова з коляскою на ковзанах (відео)

Крім зростання кількості хворих і перебоїв в роботі транспорту, негода подарувала Харкову відомих персон.

Відео, що стало згодом "вірусним", опублікували в соцмережах 11 грудня.

Субота, 12 грудня, ознаменувалася для Харкова настанням суворої погоди — починаючи цим днем ​​і дотепер, за рідкісними винятками, ландшафт міста став представляти собою суцільне крижане покривало. Метеоумови стали випробуванням як для жителів мегаполісу, так і його інфраструктури. Уже на початку тижня почалися перебої в роботі громадського транспорту — деякі тролейбуси у вівторок не змогли виїхати на маршрути через зледенілі контактні мережі. Тоді ж міська влада попередила про можливі перебої в роботі трамваїв, але застереження мерії так і не збулися. Мали місце аварії за участю легкових автомобілів.

І це не все. За лічені дні пацієнтами переповнилися — внаслідок масових падінь на льоду — травматичні відділення лікарень міста. Але не тільки до незапланованих відпусток і загіпсованих кінцівок привела, демонструючи характер природа. Так, завдяки їй харків'янин Олександр Романенко в буквальному сенсі став знаменитістю державного масштабу. Відео, на якому він гуляв з дитиною в колясці, "пересівши" на ковзани, блискавично набрало популярності в мережі. Про мотиви такого незвичного рішення Олександр розповів в інтерв'ю "Комсомольской правде в Украине".

У коментарях до гучного відео користувачі відзначали як креативність задумки, так і його вельми упевнену поведінку на ковзанах. Незвичайний вибір взуття сам батько пояснив батьківським обов'язком: "з дитиною гуляти потрібно, але на такому льоду утриматися на своїх двох — завдання практично нереальне".

"У цій ситуації більше відштовхуюсь від того, що маленькі діти повинні гуляти незалежно від погоди. Слизько чи ні — режим є режим. На балконі не погуляєш, тому і довелося шукати спосіб як вийти з положення. Думаю, набагато простіше було на ковзанах котити коляску, ніж тримати рівновагу в кросівках", — розповідає Олександр.

По той бік об'єктива смартфона перебувала дружина Олександра — Світлана. Вона спостерігала за прогулянкою з вікна їхньої сімейної квартири і фіксувала все на відео. Навіть не підозрюючи, як воно "вистрілить".

Втім, непогане вміння Олександра триматися на ковзанах — те, що вразило багатьох глядачів — коріння свої має з його дитинства. Частину юних років він присвятив хокею.

"У хокей грав на хорошому рівні, треную періодично любительську команду, можу і діток потренувати, але професіоналом я ніколи не був", — зазначив багатодітний батько (у Олександра і Світлани — дочка і двоє синів).

Романенко зазначив, що лід у його дворі був цілком відповідним для спонтанного катання.

"Перед тим, як надіти ковзани і взяти дочку, треба було зрозуміти, який лід. Спочатку думав, що стану і провалюсь, поріжу на ковзанах лід до тротуарної плитки, але шар виявився досить пристойним для катання. Буквально за день до цього, коли лід почав підмерзати і погода псувалася, я малюка свого другого одягав і з ним катався, адже ніхто не гуляє, як його зайняти? Тому поставив сина на ковзани, за ним походив. Вже ввечері після тієї самої прогулянки з відео, знову вийшли погуляти з донечкою в колясці, цього разу захопив і сина — покаталися з ним на ковзанах, отримали величезне задоволення", — ділиться знаменитість.

KHARKIV Today раніше писав про те, що травмпункти в місті переповнені пацієнтами. Кількість постраждалих через ожеледицю в Харківській області збільшилася втричі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.