Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Суддя одружив харків'янина після смерті

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
Перша дружина чоловіка оскаржила розлучення, ймовірно, через спадщину.

Служитель Феміди скасував рішення про розлучення померлого чоловіка, який на момент смерті перебував у другому шлюбі.

20 листопада суддя Дзержинського районного суду Харкова Вадим Хайкін виніс рішення про скасування раніше прийнятого заочного рішення цього ж суду про розлучення. При цьому чоловік, який раніше був одружений, помер до того, як суддя розглянув справу. Про це йдеться в постанові Дзержинського районного суду, опублікованого в Єдиному реєстрі судових рішень.

Заочно суд розлучив подружжя в 2018 році, тоді чоловік був позивачем, в документі зазначено, що він помер у вересні цього року.

"Позивач за первісним позовом помер, про що складено актовий запис про смерть", — йдеться в постанові.

Колишня дружина чоловіка вирішила оскаржити це рішення. Згідно з позовом, вона довго не знала про рішення чоловіка розлучитися і не була присутня в суді під час розлучення.

"Вимоги заяви обґрунтовані тим, що про прийняте заочне рішення їй не було відоме тривалий час, адже з літа 2017 року вона постійно перебуває на лікуванні, яке триває досі, заявник перебуває під постійним наглядом лікарів і проходить курси хіміотерапії. З чоловіком зв'язок вона не втрачала, однак він не повідомляв про звернення до суду з таким позовом, хоча був обізнаний про її перебування на лікуванні", — зазначено в постанові.

За інформацією адвоката Яни Сайченко, на момент смерті чоловік перебував у другому шлюбі і у нього є дитина від нового шлюбу.

"Перша дружина так хотіла спадок, що аж зробила собі документи, що хіміотерапію проходила (погана прикмета), і ні сном не духом, що з чоловіком розлучилася. А ще вона не в курсі була, що у колишнього чоловіка дитині від нового шлюбу 6 років, і 7 років він до смерті з нею не жив", — написала вона в Facebook.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.