Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Суд не повернув "улюбленому ліснику Зеленського" $ 110 000 на хабар від мами

Адвокати екс-директора "Гутянського лісгоспу" стверджували, що вилучені гроші належать матері Віктора Сиси.

Адвокати скандального "чорного лісоруба" просили суддів повернути 110 тисяч доларів його матері — Валентині Сисі, прокурор хотів отримати тимчасовий доступ до речей і документів.

5 серпня клопотання захисту і звинувачення розглядали у Вищому антикорупційному суді. Судді відмовили адвокатам і прокурору.

Ще в кінці жовтня 2019 року Віктор Сиса намагався підкупити детектива НАБУ 100 тисячами доларів, але в пакеті, який тоді ще директор "Гутянського лісгоспу" передав йому, виявилася сума більша — 110 тисяч доларів

Адвокат "чорного лісоруба" заявив, що ці гроші належали матері Віктора Сиси, яка може забезпечити і дітей, і онуків.

"Гроші вилучили ще в жовтні 2019 року. Тоді їх визнавали речовими доказами. Чому ці гроші — речові докази? В постанові судді ці гроші — тимчасово вилучене майно. На тимчасово вилучене майно за правилами Кримінально-процесуального Кодексу не пізніше наступного дня має бути клопотання про накладення арешту. Ці гроші незаконно утримуються стороною обвинувачення, вони не належать Сисі. Мати намагалася відкрити магазин з продажу техніки. У неї незадовільний стан здоров'я, вона на пенсії. У самої не було можливості займатися організаційними питаннями і ними займалася дружина Сиси. Мати все своє життя працювала, займалася бізнесом, потім передала його дітям. У 2016 році вона припинила діяльність як ФОП. У неї було задекларовано як мінімум 4 мільйони 200 тисяч гривень доходів ... На її майно не може бути накладено арешт", — сказав адвокат Костянтин Дорошенко .

Захисники Віктора Сиси хотіли, щоб ці гроші виключили з переліку доказів ще й тому, що їх вилучили в автомобілі матері. Але суд відмовив. Також суд відмовив прокурору, який просив тимчасового доступу до речей і документів Сиси.

Сам екс-директор Гутянського лісгоспу повідомив, що після звільнення на цьому підприємстві він ні на що не впливає, при цьому зазначив — в першому півріччі 2020 року прибуток лісгоспу становив 15 мільйонів, а при ньому був 90 мільйонів за аналогічний період.

"Я прошу відмовити прокурору і підтримати моїх адвокатів. Як я можу впливати на суд, якщо я з жовтня там не працюю? За цей весь період вже чотири в.о. директора змінилося, я ніяк не можу на щось впливати", — пояснив Сиса.

Скрин: онлайн-трансляция из зала суда
Скрін: онлайн-трансляція із залу суду

Нагадаємо, Сису звинувачують в дачі хабара детективу НАБУ за закриття кримінального провадження. Екс-директор лісгоспу пропонував 100 000 доларів, щоб в НАБУ закрили справу про незаконний продаж лісу. В кінці жовтня 2019 року він був затриманий на місці злочину, гроші лежали в джипі.

Як писав KHARKIV Today, також колишнього директора "Гутянського лісгоспу" Віктора Сису підозрюють у службовій недбалості, яка завдала державі збитків 4,2 мільйона гривень. Слідчі встановили, що у Володимирському лісництві (Краснокутський район), яке входить до складу Гутянського лісгоспу, з жовтня по листопад 2019 року незаконно вирубали 206 дубів, Сиса на це закривав очі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.