Суд над Добкіним знову перенесли

Відповідне клопотання подали адвокати.

Скоро буде рівно два роки, як в суді не можуть почати слухати справу про так звану"кооперативну схему".

Сьогодні, 30 червня, в Дзержинському районному суді Харкова в черговий раз перенесли підготовче засідання по справі про "кооперативну схему", де одним з фігурантів є екс-мер Харкова Михайло Добкін.

Як повідомили KHARKIV Today в приймальні судді Олексія Шишкіна, який очолює колегію суддів у цій справі, засідання відклали у зв'язку з заявою адвокатів про його перенесення. Наступного разу почати слухати справу про "кооперативну схему" намагатимуться 22 липня.

Почати розгляд цієї справи не можуть вже майже два роки. Так, через карантин засідання не відбулося у травні і в квітні.  До цього — 5 березня суд у цій справі не відбувся, бо не прийшов екс-головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький. За словами його адвоката Юлії Плетньової, він знаходився на стаціонарному лікуванні в Інституті проблем ендокринної патології.

Судове засідання по "кооперативній схемі" також не відбулося  у лютому. На місці не виявилося одного учасника процесу і одного адвоката. До цього засідання не відбулося 16 грудня 2019 року. Тоді в суд не з'явилися адвокати Бароніна. 4 листопада 2019 року підготовче судове засідання не відбулося, оскільки хворів Добкін. До цього — 19 вересня 2019 року  суд у справі  про "кооперативну схему" не відбувся, оскільки один з обвинувачених, Володимир Конюхов, не з'явився, а захисниця Сергія Чечельницького Юлія Плетньова запізнилася на півгодини.

Нагадаємо, в 2014 році прокуратура відкрила кримінальне провадження щодо Михайла Добкіна за кількома статтями. За інформацією слідства, Добкін і інші підозрювані чиновники незаконно передали в приватну власність понад сімдесят гектарів землі на загальну суму понад 200 мільйонів гривень.

Восени 2018 року провадження про "кооперативну схему" передали до Дзержинського райсуду Харкова. У справі шестеро підозрюваних: Михайло Добкін, Сергій Чечельницький, Тетяна Овіннікова і троє засновників житлових кооперативів.

Також KHARKIV Today писав, що 24 червня Вища рада правосуддя відсторонила від посади суддю Дзержинського районного суду Харкова Ірину Грищенко, яка знаходиться в колегії суддів у цій справі. Її підозрюють в отриманні 4000 доларів хабара.