Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Стрілянина в "Панорамі": підозрюваного можуть оголосити в міжнародний розшук

У поліції сказали, що підозрюваний — "високопрофесійний спортсмен", тому постраждалим пощастило, що він в них стріляв, а не бив.

У поліції також будуть з'ясовувати, чому заклад порушував правила карантину і працював вночі.

22 липня під час обшуку за місцем проживання 26-річного чоловіка, причетного до стрілянини в нічному клубі "Панорама" (провулок Костюринський, 2), знайшли три пістолетні кобури, патрон від травматичного пістолета, одяг, в якому він перебував під час перестрілки, і сумку. Про це повідомили у відділі комунікації Головного управління Нацполіціі в Харківській області.

Підозру чоловікові за ч. 4 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України вручили через його матір, яка поживає разом з ним. Зловмиснику загрожує від 3 до 7 років позбавлення волі. Зараз вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою і оголошення його в міжнародний розшук.

стрельбы, ночной клуб Панорама

Як повідомив начальник ГУ НП в Харківській області Валерій Сокуренко, слідчі відкрили ще одне кримінальне провадження за ст. 325 (порушення санітарних правил) Кримінального кодексу України, оскільки клуб, де сталася стрілянина, не мав права працювати після 23:00.

"З червня місяця ми змінили дещо тактику і почали протоколи складати не на громадян, які порушують, скажімо так, санітарні вимоги, вимоги законодавчі, вимоги Кабінету міністрів, а почали складати протоколи, і таких у нас складено за останній час майже 200, на керівників підприємств, на власників закладів. Але бачимо, що не все у нас виходить, в одному з районів, можна назвати цей заклад, напевно — "Панорама", який і працював, і злочин там скоїли. Ми знаємо, хто цей злочин скоїв, будемо затримувати, будемо вручати підозру громадянину, який стріляв в інших відвідувачів цього закладу. Але він повинен був бути закритий о 22:00, подія сталася о пів на першу ночі, о пів на другу навіть. Тому ми відкрили кримінальне провадження і проти керівництва. Потім у власників цього закладу будемо з'ясовувати, чому вони працювали. Ми вилучили у них сервери, вилучили чеки, вилучили ті матеріали, які стосуються цієї ситуації", — розповів Сокуренко.

Ім'я стрілка начальник ГУ НП в Харківській області не назвав, але уточнив, що підозрюваний — "високопрофесійний спортсмен", тому постраждалим пощастило, що він в них стріляв, а не бив.

Як писав KHARKIV Today, 19 липня вночі в нічному клубі сталася стрілянина. В результаті 37-річний та 27-річний чоловіки отримали поранення грудної клітини від травматичної зброї. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.