Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Сто харківських рятувальників допомагають гасити пожежі в Луганській області

Фото: Александр Махов
Сталося шість масштабних лісових пожеж.

В гасінні вогню задіяно 25 одиниць техніки і сто чоловік з Харківської області.

30 вересня о 15:35 харківські рятувальники вирушили на гасіння пожеж в Луганську область. Про це повідомив KHARKIV Today помічник начальника Головного управління ДСНС в Харківській області Ігор Лупандін.

"Останнє відділення туди прибуло о 5:14. На зараз там працює 25 одиниць техніки та 100 чоловік особового складу не тільки в лісах, а й у різних населених пунктах", — сказав Лупандін.

Він додав: у Харкові зараз вистачає особового складу ДСНС і техніки на випадок місцевих пожеж. За минулу добу, за його словами, великих пожеж в Харківській області не було.

"Хочу відразу сказати, тому що деякі говорять: "А як же Харків?" У Харкові та техніка, яка відбула, на заміну цій техніці введена інша техніка з особовим складом. Всі наші підрозділи перебувають у бойовій готовності для ліквідацій будь-яких пожеж навіть на території Харківської області ", - пояснив помічник начальника ГУ ДСНС в Харківській області.

 

пожар

Чи будуть ще направляти техніку і рятувальників з Харківської області на гасіння пожеж в сусідній області, поки невідомо. Це рішення прийматимуть з огляду на ситуацію керівники в Луганській області.

Відзначимо, 30 вересня уздовж лінії розмежування в Луганській області виникло шість масштабних лісових пожеж.

"Найскладніша ситуація склалася від Станиці Луганській до Сєвєродонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів (Болотене, Станиця Луганська, Вільхова, Малинове, Піщане, Нижньотепле, Артема, Гіївка, Лобачова, Трьохізбенка, Кряківка, Капітанове, Муратово, Осколонівка, Боброве, Борівське, Воронове, Сиротине, Метьолкіне, Сєвєродонецьк, Байдівка і Половинкине) ", — повідомили в ДСНС України.

Всього в гасінні беруть участь 1 тис. 229 осіб (рятувальники з Луганської, Донецької, Дніпропетровської, Запорізької, Кіровоградської, Полтавської, Харківської областей, співробітники підрозділів Збройних сил, Держлісагентства, Нацполіціі) і 204 одиниці техніки.

В результаті пожеж загинуло чотири людини (три цивільних і один співробітник лісгоспу), госпіталізовано десять чоловік. Евакуювали 120 осіб.

Як повідомив глава Луганської обласної адміністрації Сергій Гайдай, вранці оголосили режим тиші. У пожежах задіяли два літаки і вертоліт.

Нагадаємо, в липні в Луганській області відбулися масштабні пожежі. Їх визнали надзвичайною ситуацією державного рівня. На гасіння виїжджали 78 харківських рятувальників і 15 одиниць техніки.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.