Стартувало передзамовлення на аудіоверсію "Справи Василя Стуса"

Уже можна послухати уривок з книги.

Озвучує "Справу Василя Стуса" актор і режисер Ахтем Сеітаблаєв.

Кількість аудіоекземплярів книги буде необмеженою. "Справа Василя Стуса" Вахтанга Кіпіані в аудіоформаті буде коштувати дешевше паперової версії. Про те, що аудіоверсію книги можна попередньо замовити, повідомила маркетинговий директор харківського видавництва "Vivat", яке надрукувало "Справу Василя Стуса", Катерина Аврамчук.

"Правду про Стуса зможуть почути всі. В будь-якому куточку світу. Аудіоформат книги спеціально адаптують для аудіоверсії, незважаючи на велику кількість архівних матеріалів. Зараз в аудіокнизі доступний один розділ. Всім, хто купить аудіокнигу під час замовлення, повна версія буде доступна автоматично, як тільки її виробництво буде завершено", — написала вона в Facebook.

На аудіоверсію "Справи Василя Стуса" можна оформити попереднє замовлення в додатку або на сайті АБУК. Там же можна прослухати уривок. Вартість аудіоверсії — 170 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністр культури порекомендував читати "Справу Василя Стуса"

Як писав KHARKIV Today, в Харкові друкують ще 15 тисяч примірників "Справи Василя Стуса". Перший тираж книги — 19 тисяч 900 примірників розкупили після того, як суд першої інстанції заборонив поширювати "Справу Василя Стуса" в тому вигляді, в якому є. Суддя частково задовольнила позов кума Путіна, автор книги Вахтанг Кіпіані буде оскаржувати це рішення.

Нагадаємо, в 2019 році Віктор Медведчук подав позов до видавництва "Vivat" через публікацію книги, це збірник документів з архіву колишнього КДБ УРСР. 26-річний Віктор Медведчук був адвокатом Василя Стуса на судовому процесі в 1980 році. Сам поет протестував проти цього призначення, але не зміг домогтися заміни захисника. Лінія захисту Віктора Медведчука була занадто м'якою, латентною. Після цього  Стуса засудили до 15 років таборів. Через десятиліття адвокат письменника вимагав від Кіпіані спростування дев'яти пунктів книги і заборони її поширення на будь-якій території.