Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Стало відомо, якого харківського суддю відсторонили за хабар

Фото: НАБУ.
Відсторонена суддя розглядає справу Михайла Добкіна.

Ірина Грищенко перебуває в колегії суддів, які розглядають справу про "кооперативні схеми", де серед підозрюваних Михайло Добкін.

23 червня усунули з посади суддю Дзержинського районного суду Харкова Ірину Грищенко, яку підозрюють в отриманні 4000 доларів хабара. Про це повідомили у Вищій раді правосуддя.

"Вища рада правосуддя вирішила клопотання заступника генерального прокурора — керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницького Назара Івановича задовольнити. Тимчасово, до 28 липня 2020 року, усунути суддю Дзержинського районного суду Харкова Грищенко Ірину Олексіївну від здійснення правосуддя в зв'язку з притягненням до кримінальної відповідальності", — сказано в рішенні.

Ірина Грищенко закінчила Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого в 2000 році. У наступному році почала працювати в Дзержинському райсуді Харкова, в 2006-му її обрали на посаду судді безстроково.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  Командира роти Нацгвардії в Харкові затримали на хабарі

Згідно з декларацією, в минулому році зарплата Грищенко склала 1 016 689 гривень. Гроші вона зберігає на банківських рахунках — 2023 доларів і 4407 гривень. Свого житла у неї немає, вона безкоштовно користується чужим автомобілем — Mercedes-Benz CLA 250 2014 року випуску.

Як повідомили у Вищій раді правосуддя, Грищенко отримала хабар в обмін на винесення постанови про повернення громадянину вилучених під час обшуку у нього вдома грошей. Зараз суддю випустили під заставу.

"19 червня до судді Грищенко застосовано запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 168 160 гривень. На неї накладено обов'язки прибувати на кожну вимогу до детектива, прокурора, слідчого судді, до суду, не відлучатися без дозволу з населеного пункту, в якому вона проживає, утримуватися від спілкування зі свідками і прокурорами в кримінальному провадженні, носити електронний засіб контролю", — сказано в повідомленні.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.