Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

СБУ затримала на хабарі харківського бізнесмена, який знімав компромат на брата Єрмака

Правоохоронці розкрили незаконну схему організованої злочинної групи.

Фото: strana.ua

Дмитро Штанько зі спільником отримав 100 тисяч доларів хабара за сприяння у вирішенні питання з правоохоронними органами по поверненню вилученого майна.

14 липня співробітники Служби безпеки України затримали харківського бізнесмена Дмитра Штанька, відомого як автора "плівок Єрмака". Його підозрюють в шахрайстві. Про це повідомляє "Страна" з посиланням на джерела в Службі безпеки України.

Штанько задержали на взятке. Фото: strana.ua
Штанька затримали на хабарі. Фото: strana.ua

Повідомляється, що слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

Сообщник Штанько. Фото: strana.ua
Спільник Штанька. Фото: strana.ua

Відзначимо, Дмитро Штанько родом з Харкова, закінчив Харківський національний університет внутрішніх справ. Йому належать кілька компаній у сфері надання фінансових послуг та в аграрній сфері. Його притягували до кримінальної відповідальності за шахрайство з платіжними картками, однак звільнили. Пізніше він став фігурувати в різних провадженнях як свідок або заявник.

Як писав KHARKIV Today, про "плівки Єрмака", які записував харківський бізнесмен Дмитро Штанько, стало відомо в кінці березня 2020 року

Штанько знімав розмови брата голови Офісу президента Дениса Єрмака про нібито продаж посад. Журналісти "Схем" з'ясували: відео знімали професійною технікою, проте з якою метою Штанько робив записи — поки не ясно. Пізніше "плівки Єрмака" оприлюднив нардеп від "Слуги народу" Гео Лерос.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.