Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Повістки по SMS: через дефіцит марок в суді Харкова перейдуть на повідомлення

Учасникам судового процесу в Дзержинському районному суді Харкова пропонують отримувати SMS-повістки.

Учасникам судового процесу в Дзержинському районному суді Харкова пропонують отримувати SMS-повістки.

Суд не отримує достатньої кількості марок для обслуговування людей. Про це KHARKIV Today повідомила прес-секретар Дзержинського райсуду Руслана Тягунова.

"Марки видає територіальне управління судової адміністрації в Харкові, вони розподіляють між судами. Є певний дефіцит з номіналами, тому що поштова кореспонденція відправляється за вагою. У нас може бути пакет документів, ціла справа, різне і іноді у нас буває дефіцит з відповідним номіналом. Але поштова кореспонденція відправляється також, вона не припинена", — розповіла Тягунова.

За словами прес-секретаря, за допомогою SMS учасники судового процесу зможуть оперативніше отримувати інформацію.

"В цілому з початку року середня кількість відправлень вихідної кореспонденції — це близько 4,5 тисячі. Але в цю кількість входять не тільки повістки, а й рішення, постанови, документи по справах і так далі. Дійсно, зараз є певний дефіцит. Саме для того, щоб люди були проінформовані вчасно, ми зараз наголошуємо на тому, щоб вони подавали заяви для оповіщення в формі SMS. Ми це робили і раніше, просто зараз ми публікуємо на сайті і в соцмережах, щоб більше привернути до цього уваги. В першу чергу, це робиться для того, щоб і оперативно люди були оповіщені, тому що рекомендованим відправленням — три-п'ять днів, плюс потрібен час на повернення, щоб підшивати справу. А коли ми направляємо SMS — це відбувається в той же день", — уточнила Тягунова .

Відправляє SMS автоматизована система документообігу і в той же день приходить повідомлення — отримав чоловік SMS чи ні. Однак людина може отримати повістку і поштою.

Щоб отримати текст судової повістки в електронній формі за допомогою SMS, учаснику судового процесу потрібно подати до  суд заявку. Її можна заповнити в приміщенні Дзержинського районного суду (канцелярії і приймальні суддів) або відправити заповнену заявку на електронну адресу суду [email protected]. Документи, які направляються на електронну адресу, повинні бути засвідчені електронно-цифровим підписом. Форма заявки розміщена на сайті суду.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.