Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Смотрящому" за Харковом загрожує 12 років в'язниці

Фото: Харьковская областная прокуратура
Сьогодні Ізоту оберуть запобіжний захід.

Кримінальному авторитету загрожує від семи до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Харківському кримінальному авторитету на прізвисько "Ізот", якого затримали в Сумах, вручили підозру в крадіжці, незаконному зберіганні зброї і опорі поліції. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Слідчі встановили, що в липні 2017 року кримінальний авторитет вкрав з чужого автомобіля 25 тисяч доларів. Він приїхав на своєму Lexus до храму в Саржиному яру, зупинився на парковці біля церкви і за допомогою кодграбера перехопив сигнал автомобільної сигналізації Mazda. Після цього відкрив авто і забрав гроші.

Крім того, в лютому 2018 року під час обшуку в автомобілі кримінального авторитета знайшли клинкову холодну зброю. Кілька років Ізот перебував у державному розшуку.

"У березні 2020 року поліцейські помітили автомобіль, який належить авторитету, на Окружній дорозі. Правоохоронці почали переслідування, однак чоловік, ігноруючи вимоги поліцейських, пошкодив їх автомобіль і зник з місця вчинення кримінальної події", — пояснили в прокуратурі.

Підозру кримінальному авторитету вручили за ч. 5 ст. 185, ч. 2 ст. 263, ч. 2 ст. 342 і ч. 1 ст. 345 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах, незаконне поводження зі зброєю, опір і загрози співробітнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків) Кримінального кодексу України. Сьогодні Ізотову повинні обрати запобіжний захід.

Як писав KHARKIV Today, "смотрящого" за Харківською областю Ізота затримали в Сумах.

12 листопада співробітники Служби безпеки України затримали в Сумах "смотрящого" за Харківською областю на прізвисько "Ізот", коли той зламував автомобіль. Від правосуддя він переховувався з 2017 року.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.