Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Смерть в спортивному ліцеї: дівчинка вдихала хімічну речовину

Иллюстрация: открытые источники
У поліції поки не можуть назвати походження речовини.

Спортсменка приїхала до Харкова з іншої області і була призеркою України зі штовхання ядра.

Смерть 16-річної учениці Харківського республіканського ліцею-інтернату спортивного профілю розслідують як умисне вбивство. Про це повідомив заступник начальника Головного управління Нацполіціі в Харківській області — начальник слідчого управління Сергій Чиж.

"Коли ми почали розслідувати кримінальне провадження ми встановили, що смерть настала, і є свідчення лікаря, від отруєння неуточненою речовиною. Фактично слідство встановило і внесло в рамках кримінального провадження, що це був нещасний випадок", — розповів він.

Чиж уточнив, що крім нещасного випадку, внесли додаткову кваліфікацію, окреме кримінальне провадження за ч. 2 ст.137 Кримінального кодексу України (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я, що спричинило смерть).

"Ми ще надамо оцінку посадовим особам ліцею, вихователям, як вони вчили, як вони дивилися, що призвело до того, що в спортивному ліцеї спортсменка займалася таким незвичним для нас взагалі хобі чи як це назвати", — повідомив начальник слідчого управління.

Поки невідомо, яку хімічну речовину вдихала спортсменка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загибель Антона: в поліції говорять про травми, характерні для падіння з висоти

"Після експертизи ми зрозуміємо, це клей чи інша хімічна речовина, яка вплинула на легені і згодом призвело до смерті. Але те, що це інша людина або якась ситуація слідством не встановлено", — уточнив Чиж.

Він додав, дівчина жила в гуртожитку з матір'ю, вона переїхала до Харкова з іншої області і була призеркою України зі штовхання ядра.

Нагадаємо, напередодні в соцмережах опублікували інформацію про те, що дівчина, яка вчилася на відділенні легкої атлетики, померла увечері 9 лютого. Причиною смерті назвали інтоксикацію — в кімнаті гуртожитку надихалася хімічною речовиною. В цей час вона нібито повинна була бути на тренуванні.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.