Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Сиси немає, а тріски летять: у Гутянському лісгоспі вирубали дерев на мільйон гривень

Під час раптової ревізії були зафіксовані два випадки незаконної вирубки.

Порушення виявлені 21 лютого.

Виконуючий обов'язки директора Гутянського лісгоспу Юрій Заровний ініціював раптові ревізії  на території господарства, під час яких виявили два факти незаконної вирубки. Про це повідомили в ДП "Гутянське лісове господарство".

"Була створена комісія, до якої залучили працівників лісової охорони підприємства, фахівців Харківського обласного управління лісового та мисливського господарств і фахівців лісогосподарських підприємств області", — йдеться в повідомленні.

Факти незаконної вирубки були зафіксовані 21 лютого. Збиток державі становив 1 мільйон 28 тисяч гривень.

Матеріали передали поліції.

KHARKIV Today поцікавився у Юрія Заровного, що собою представляють дані перевірки і які саме дерева були зрубані, однак він відмовився коментувати цю інформацію по телефону. Не повідомив він і про те, ким велася вирубка.

Нагадаємо, публічно про вирубки в Гутянському лісгоспі заявив президент України Володимир Зеленський під час візиту до Харкова влітку 2019 року. 31 жовтня 2019 року Сысу задержали во время дачи взятки старшему детективу НАБУ в размере 110 тысяч долларов. 2 листопада суддя виніс решение о взятии его под стражу с правом внесения залога в сумі майже 5 мільйонів гривень — майже в сім разів менше, ніж просив прокурор. 4 листопада за Сису внесли заставу, він вышел на свободу з Київського СІЗО. 5 грудня суд отказался отстранить его от должности директора Гутянского лесхоза. У січні з Сиси сняли електронний браслет: він скаржився на те, що через засоби контролю у нього загострився псоріаз.

13 січня прокуратура объявила Сысе о подозрении у службовій недбалості, який своїми діями завдав державі збитків на 4,2 мільйона гривень.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.