Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Сергій Сивохо більше не радник в Раді нацбезпеки і оборони України

Фото: Обозреватель
Сергій Сивохо не виконує обов'язки радника секретаря РНБО.

Крім Сивоха, в РНБО звільнили ще одного радника — Максима Ткаченка. Причини звільнення обох не уточнюються.

Сергій Сивохо більше не радник секретаря Ради національної безпеки і оборони України, передає "Детектор медіа" із посиланням на відповідь від 30 березня апарату РНБО.

"Станом на 24 березня цього року Сивохо Сергій Анатолійович не є радником секретаря Ради національної безпеки і оборони України на громадських засадах. Також інформуємо, що Ткаченко Максим Миколайович станом на 24 березня не займає посаду радника секретаря РНБО України на громадських засадах", — сказано у відповіді на інформаційний запит.

Нагадаємо, 12 березня в Києві Сивохо презентував Національну платформу примирення і єдності, де сталася бійка за участю Національного корпусу.

Спікер Нацплатформи примирення і єдності Марина Хацанюк говорила про необхідність комунікації між мирними жителями на Донбасі і "позбутися страху і ненависті один до одного", на що представники Нацкорпусу заявили: мир з Росією неможливий. Бійка сталася після завершення презентації, коли активісти вимагали від Сивоха пояснень, а той намагався покинути приміщення.

В результаті Сивоха почали штовхати і він впав. Колеги підхопили його за руки і вивели назовні. Після цього на місце прибула поліція. Слідчі відкрили за фактом подій кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України, 15 активістів затримали і доставили в поліцію.

Раніше, на початку березня 2020 року, Сивохо в ефірі телеканалу "Наш" назвав події на Донбасі "внутрішніх конфліктом".

Як писав KHARKIV Today, Сивохо назначили советником секретаря СНБО 21 октября 2019 года.

Шоумен і продюсер відповідав в РНБО за питання реінтеграції та відновлення Донбасу.

Відзначимо, на позачергових парламентських виборах в Верховну Раду Сивоха балотувався від "Слуги народу" по 49-му округу (Донецька область), проте не пройшов. Максим Ткаченко став радником секретаря РНБО 23 жовтня 2019 року. До цього він був директором і співзасновником "Квартал-концерту" і "Нью Фрідом". На позачергових виборах до Верховної Ради Ткаченко пройшов за списками "Слуги народу".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.