Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Щодня "швидка" Харківської області отримує до 40 "коронавірусних викликів"

У нашому регіоні є 24 бригади "швидкої допомоги", які обслуговують хворих коронавірусом.

Від усіх викликів "швидкої" в Харківській області на день коронавірус становить менше 3%.

Щодня до "швидкої" надходить близько 1500 різних викликів, з них COVID-19 становлять меншу частину. Таких викликів може бути різна кількість, але більше 40 ніколи не було. Про це KHARKIV Today повідомив директор Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Віктор Забашта.

"Більше 40 я не пам'ятаю", — уточнив він.

Вісім спеціалізованих COVID-бригад обслуговують Харків і 16 — область. Всього — 24 бригади. Вони виїжджають, якщо диспетчер, спілкуючись з людиною, визначає, що у нього може бути підозра на коронавірус.

Вчора в соцмережах харків'янин Андрій Берколь, котрий захворів коронавірусом, написав що "швидка" їхала до нього 3,5 години, а бригада, яка обслуговує хворих COVID-19, одна на Харків.

"Раптово через 3,5 години після виклику до мене приїхала "швидка". Зайшла жінка в костюмі космонавта і пояснила, що звичайну "швидку" годі й чекати, такі випадки передають COVID-бригаді — а вона, увага, одна на місто. Тому вони в змозі обслуговувати одну людину за 3,5 години. Багато часу йде на обробку авто і переодягання співробітників в захисні костюми", — згадує він. 

За інформацією директора Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, 24 спеціалізованих COVID-бригад в Харківській області вистачає, а виклики на коронавірус - не екстрені.

"Ситуації можуть бути різними, не забувайте про те, що це бригади, які отримують свої 300% [доплата медикам, які працюють з хворими коронавірусом — ред.], і я не можу кинути туди будь-яку бригаду, це досить витратний механізм. Подібний виклик не відноситься до екстрених викликів, куди ми прибуваємо в лічені хвилини", — пояснив Забашта.

Нагадаємо, станом на 20 липня в Харківській області підтвердили 3082 випадки коронавірусу, в тому числі 118 осіб померли і 1706 — одужали.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.