Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Що робити українцям із симптомами коронавірусу, у яких немає декларації з лікарем

Головний санлікар України розповів про дії пацієнтів без декларацій.

Диспетчер "швидкої" в разі необхідності направить мобільну бригаду до пацієнта, яка зробить набір зразків для тестування.

Українцям зі схожими на коронавірус симптомами, які не уклали декларацію із сімейним лікарем, необхідно зателефонувати в "швидку" медичну допомогу за номером "103". Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я і головний санітарний лікар Віктор Ляшко під час брифінгу.

"У разі якщо у людини не підписана декларація із сімейним лікарем і є симптоми, які свідчать про можливе інфікування коронавірусною хворобою, тоді необхідно набрати "103" — номер швидкої медичної допомоги. Саме там диспетчер підкаже або направить до вас мобільну бригаду", — сказав Ляшко.

Пацієнтам із підписаними деклараціями в разі наявності симптомів коронавірусу потрібно зателефонувати до сімейного лікаря, який прийме подальше рішення.

Як писав KHARKIV Today, станом на ранок 6 квітня в Україні лабораторно підтверджено 68 нових випадків коронавірусі. Всього коронавірус виявлено у 1319 чоловік, 38 з них — померли, 28 пацієнтів одужали.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.