Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

СБУ викрила схему нарахування пенсій бойовикам ОРДЛО, яка працювала в Харківській області

Фото: СБУ
Соцвиплати оформляли на жителів ОРДЛО, бойовиків і померлих.

Під час обшуків у фігурантів справи знайшли 2,3 мільйона російських рублів, які зловмисники мали передати терористичним організаціям.

Співробітники служби безпеки України викрили жительку Донецької області в організації незаконної схеми оформлення безпідставних соцвиплат жителям окремих районів Донецької та Луганської областей. Про це повідомив керівник прес-центру облуправління СБУ Владислав Абдула.

Слідчі встановили, що організатором незаконної схеми стала мешканка Донецької області. Жінка пропонувала жителям тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей отримувати пенсії та інші види соціальної допомоги. Натомість вона просила грошову винагороду.

Жінка оформляла документи на громадян, які постійно проживають в ОРДЛО за сприяння фейкових правоохоронних органів Л / ДНР. Серед таких виявилися бойовики і навіть померлі.

Частиною прибутку зловмисниця ділилася з представниками так званих міністерств державної безпеки псевдореспублік. Під час обшуків вдома у фігурантів справи в Слов'янську і Бахмуті виявили та вилучили документи і гроші в розмірі 2,3 мільйона російських рублів. Співробітники СБУ вважають, що кошти призначалися для фінансування терористичних організацій.

Правоохоронці вирішують питання про повідомлення  підозри організатору незаконної схеми за статтею 110-2 (фінансування дій, скоєних з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни кордонів території або державного кордону України) Кримінального кодексу України.

Як писав KHARKIV Today, переселенец помогал террористам оформлять соцвыплаты в Харькове.

У листопаді 2019 року Служба безпеки України повідомила про підозру переселенцю з Луганської області, який організував схему надання "фінансової допомоги" людям, які живуть на непідконтрольній території. Переселенцю допомагали співробітники Пенсійного фонду, соцзабезів і   і банків. Чоловік оформляв документи на людей, які постійно проживають в ОРДЛО, серед них були бойовики терористичних організацій Л / ДНР, а також померлі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.