Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Розтрата на підсвічуванні багатоповерхівок в Харкові: чиновника Кернеса відсторонили від посади

Фото: Харьковский антикоррупционный центр
За версією слідства, чиновник завдав збитків міському бюджету, який обчислюється сотнями тисяч гривень.

Чиновник з департаменту житлового господарства міськради знаходиться під нічним домашнім арештом.

Заступник директора департаменту житлового господарства Харківської міськради — Олександр Лемента — відсторонений від займаної посади до 6 січня 2021 року. Про це в понеділок, 30 листопада, повідомив "Харківський антикорупційний центр" з посиланням на рішення Жовтневого районного суду від 23 листопада.

Рішення підлягає негайному виконанню. 24 грудня об 11:30 буде розглядатися апеляція щодо відсторонення від посади.

Директор вищезгаданого департаменту — Роман Нехорошков.

Про підозру Олександру Лементі повідомили 6 листопада 2020 року. В даний час він знаходиться під нічним домашнім арештом. Суд відмовився взяти його під варту.

.ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Махінації на ремонті житлових будинків в Харкові: з'явився ще один підозрюваний

За версією слідства, протягом 2019 року директор двох дніпровських компаній — ТОВ "Ніккос-Проект" і ТОВ "4 Практик-Профі" — вносив до кошторисної документації та актів виконаних робіт заздалегідь узгоджені з керівництвом Департаменту житлового господарства завищені ціни на будматеріали під час поточного капремонту багатоповерхівок в Харкові. Ці акти підписував Олександр Лемента.

а
Олександр Лемента. Фото: Харківська обласна прокуратура

Сьогодні директор і власник ТОВ "Ніккос-Проект" — Кирило Михайлов з Дніпра, раніше компанією володів Віталій Нікітенко. Директором і власником другої компанії сьогодні також є Кирило Михайлов.

За попередніми даними, неправомірними діями чиновника міськради бюджету завдано збитків, які обчислюються сотнями тисяч гривень. Точна сума встановлюється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кримінальною справою обернувся ремонт будинків в Харкові

Всього вищезгаданий департамент протягом минулого року уклав з ТОВ "Ніккос-Проект" 17 договорів на 4,74 мільйона гривень на ремонт багатоповерхівок.

Протягом 2018 року департамент уклав з ТОВ "4 Практик-Профі" 23 договори на 3,01 мільйона гривень, в наступному році — 23 договори на 4,42 мільйона гривень.

Всього з цими двома компаніями департамент уклав 63 договори на суму 12,17 мільйона гривень.

Серед них — ремонт багатоповерхівок на проспекті Гагаріна, Московському проспекті, вулиці Пушкінській і Сумській. Там освітлювали фасади будівель за допомогою ілюмінації.

KHARKIV Today раніше писав про те, що в травні Олександру Лементі повідомили про підозру. Уже в серпні досудове розслідування було припинено, але наступного дня відкрили нове кримінальне провадження, яке зараз розслідується.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.