Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Родичі всіх загиблих в авіакатастрофі під Харковом здали зразки для тесту ДНК

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Зразки відібрали у 25 осіб.

Експертизу планують провести протягом двох тижнів. Завтра до Харкова приїде Олег Уруський, який керує Державною комісією з розслідування катастрофи літака.

28 вересня експертизу ДНК пройшли всі родичі загиблих в авіакатастрофі АН-26 біля Чугуєва (Харківська область). Про це повідомив голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер.

"Експертизи ДНК — важливий процес, експертизи призначені за всіма загиблими. Зразки відібрані по всім родичам — вчора у 15, сьогодні у ще 10. Всі зразки є. Справа за малим — провести експертизу. Від себе наполягали, щоб їх провести якомога швидше — до двох тижнів", — сказав Кучер.

За його словами, в Харкові залишаться одна-дві сім'ї. Голова Харківської ОДА підкреслив: завтра відбудеться прощання не з усіма загиблими в авіакатастрофі, а з одним, який помер в лікарні, — Віталієм Вільховим. Церемонію прощання з іншими проведуть після того, як тіла ідентифікують.

Розслідування про аварію АН-26 триває. Кучер зазначив, що самописці знаходяться в задовільному стані, з ними працюють слідчі органи. Розшифровують їх у Харкові. Завтра в місто прибуде керівник Державної комісії з розслідування катастрофи АН-26 і віце-прем'єр-міністр України Олег Уруський.

"Я вчора перебував у Золочівського (прим. — єдиний, хто вижив в авіакатастрофі), ми з ним спілкувалися сьогодні, не хотів навантажувати своєю присутністю. Завтра прибуває глава Комісії Олег Уруський, і один з пунктів візиту — Золочівський", — зазначив Кучер.

Глава Харківської ОДА нагадав, що зараз слідство розглядає кілька версій аварії літака, проте його вже насторожує приховування деяких імен.

"Крапку має поставити орган досудового розслідування. Я зосередив увагу на деяких фактах. Щодо прізвищ, вони не озвучені, що викликає у мене подив. Не озвучені прізвища відповідальних осіб. Якби хтось обирав запобіжний захід — ми б почули", — пояснив Кучер.

Нагадаємо, увечері 25 вересня військово-транспортний борт АН-26Ш впав, а потім загорівся недалеко від Чугуєва. На борту перебували 27 осіб, вижити вдалося лише одному. На місці загинули 25 людей, ще один помер в лікарні. Ідентифікувати тіла не вдалося.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.