Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Ректора університету повітряних сил хочуть відсторонити на час розслідування авіакатастрофи під Харковом

Фото: mil.gov.ua
туринский
Таке рішення прийняли нардепи.

У комітеті Верховної Ради вважають, що усунення ректора необхідн для об'єктивного розслідування авіакатастрофи.

30 вересня комітет Верховної Ради України з питань національної безпеки, оборони та розвідки порекомендував усунути з посади Олександра Туринського. Про це повідомили на сайті комітету.

"За результатами обговорення зазначеного питання Комітет ухвалив рішення рекомендувати усунути від виконання службових обов'язків начальника Харківського національного університету повітряних сил імені Івана Кожедуба Туринського А. В. на час розслідування авіакатастрофи літака Ан-26Ш під Чугуєвом Харківської області з метою проведення всебічного, об'єктивного і неупередженого розслідування ", — відзначили в комітеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Слідство вперше заговорило про людський фактор під час аварії Ан-26

Рішення про відсторонення прийматиме профільне міністерство.

Крім того, на засіданні комітету розглянули законопроект "Про державний бюджет України на 2021 рік". За підсумками рекомендували Верховній Раді прийняти його в першому читанні за основу, збільшивши витрати на Міністерство оборони України та космічну галузь.

Нагадаємо, увечері 25 вересня військово-транспортний борт АН-26Ш впав, а потім загорівся недалеко від Чугуєва. На борту перебували 27 осіб, вижити вдалося лише одному. На місці загинули 25 людей, ще один — Віталій Вільховий — помер в лікарні. Ідентифікувати тіла не вдалося. 28 вересня розпочалися експертизи ДНК.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.