Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Разумков проти перенесення Конституційного суду до Харкова

Основна причина — розташування Харкова.

За словами Разумкова, суди потрібно реформувати, але переносити Конституційний суд до Львова чи Харкова не варто.

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков не підтримує ідею перенесення Конституційного суду до Харкова, оскільки це дорого і небезпечно з точки зору близького розташування до російського кордону. Про це він заявив 20 липня на брифінгу.

"Я думаю, що реформувати суди необхідно. Можна на вулицю вийти і запитати, отримаємо відповідь — все, що вони думають про те, що потрібно і що не потрібно робити. Щодо реформи Конституційного суду, я точно не є прихильником перенесення Конституційного суду в інші міста ні з організаційної точки зору, ні з фінансової (бо це кошти, м'яко кажучи, великі), ні з політичної. Тим більше я не є прихильником перенесення його до Харкова, ідеї, яка була озвучена нашими колегами. Тому що в безпосередній близькості до Харкова знаходиться і лінія розмежування, фронту, і такі інституції повинні знаходитися, на мій погляд, це моя особиста позиція, в столиці держави для більш якісної і швидкої комунікації, злагодженої роботи, тим більше під час тих викликів, які стоять перед державою", — сказав Разумков .

Він додав, що зараз ресурси потрібно витрачати на повернення тимчасово окупованих територій, а переносити суд поки "Україна не може собі дозволити".

Як писав KHARKIV Today, ще в квітні у Верховній Раді зареєстрували законопроект №3300 про зміни до закону "Про Конституційний суд" в частині посилення його незалежності і поліпшення ефективності функціонування, згідно з яким він повинен бути перенесений з Києва до Харкова. Однак Верховна Рада поки його не розглянула.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.