Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Прокуратура відкрила справу на харківське КП за невиконання судових рішень

Фото: открытые источники
Співробітники КП "Благоустрій", які повинні були забезпечити проведення суспільно корисних робіт, стверджували, що роботи у них немає.

У 2020 році більше 20 чоловік, яким присудили громадські роботи за несплату аліментів на дітей, не виконали судові рішення.

Харківська місцева прокуратура №3 відкрила кримінальне провадження за фактом навмисного невиконання службовими особами КП "Благоустрій" судових рішень про накладення на порушників адміністративних стягнень у вигляді суспільно корисних робіт (ч. 2 ст. 382 КК України). Про це KHARKIV Today в понеділок, 28 вересня, повідомив прес-секретар Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

За рішенням міськради, КП "Благоустрій" увійшло до числа підприємств, де порушники повинні виконувати громадські роботи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові судитимуть директора і співробітника держустанови

Прокуратура неодноразово надсилала підприємству листи з проханням забезпечити громадськими роботами більш ніж 20 боржників по аліментах на протязі 2020 року, однак службові особи на підприємстві стверджували, що роботи для них немає.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 12 750 до 17 000 гривень або позбавлення волі на строк до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.