Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Проблеми харківських підприємств будуть вирішувати в першу чергу, — Олексій Кучер

Голова Харківської ОДА запевняє, що займається проблематикою промисловості щодня.

Голова ХОДА ознайомився з проблемами заводу "Комунар" і гарантував трудовому колективу максимальне включення до їх вирішення на центральному рівні.

Голова Харківської обласної державної адміністрації Олексій Кучер вважає, що промислові підприємства регіону повинні отримувати максимальне сприяння місцевої влади для подолання викликів, які стоять перед ними. Під час зустрічі з колективом заводу "Комунар" Кучер гарантував своє максимальне включення до вирішення проблем підприємства.

"У нас індустріальне місто, індустріальний регіон ... Моє завдання полягає в тому, щоб наші регіональні питання були вирішені в першу чергу", — підкреслив голова ХОДА.

Він також розповів, що під час візитів на харківські підприємства просить співробітників озвучити найпроблемніші питання, для вирішення яких необхідне сприяння влади.

"Ваша зарплата, замовлення і доходи підприємства — це те, в чому зацікавлена і держава, в тому числі. Тут ми всі заодно. Тому моє завдання — максимально привернути увагу центральних органів влади саме до нашого регіону, і, зокрема,  до вашого підприємства", — пояснив Олексій Кучер.

Кучер

За його словами, створення Міністерства з питань стратегічних галузей промисловості свідчить про те, що держава вважає своїм пріоритетом розвиток цієї галузі економіки. У той же час, новостворене міністерство вже зіткнулося з необхідністю розставляти пріоритети для вирішення проблем, які накопичилися у багатьох регіонах.

"Наш регіон — не єдиний індустріальний. Є ще Запорізький, Дніпропетровський. І якщо ви запитаєте у прем'єр-міністра, у президента, хто з губернаторів більше всіх був у них з питаннями, які стосуються проблематики промисловості, то вам дадуть відповідь, що це голова Харківської області. Я займаюся цим щодня", — додав голова ХОДА.

Олексій Кучер висловив упевненість, що держава повинна зробити все, щоб забезпечити замовленнями харківські підприємства і залучити максимальний обсяг інвестицій в регіон.

"Я хочу якомога більше грошей для області. Щоб ці гроші отримували ви. Щоб податки, які сплачують підприємства, наповнювали місцеві бюджети і залишалися тут", — роз'яснив свою позицію голова ХОДА.

Кучер

Генеральний директор заводу Анатолій Яременко озвучив голові ХОДА ключові проблеми, з якими стикається підприємство і для вирішення яких необхідне сприяння керівництва області. Серед цих проблем — непідйомний земельний податок, а також недоступність пільги, яка поширюється на підприємства авіаційної промисловості.

"З 2017 року земельний податок зростав на 23 мільйони гривень щорічно. Якби ці гроші розділити на потреби підприємства, можна було б і обладнання нове завозити, і заробітну плату виплачувати іншу. Також пільга для авіаційної промисловості — вона для підприємств, які збирають планери. Але ми для літака "Антонов" виготовляємо понад 30 приладів, і без нас літак не злетить. Але у нас пільг немає", — поскаржився керівник заводу.

Олексій Кучер, в свою чергу, пообіцяв докласти максимум зусиль для вирішення цих та інших проблем підприємства.

ДНВП "Об'єднання "Комунар" спеціалізується на випуску систем управління ракет-носіїв і космічних об'єктів. Завод також випускає прилади систем управління для літаків, програмно-технічні комплекси управління паровими турбінами, промислові та побутові електролічильники, лічильники обліку витрати води, зварювальне обладнання, купе для залізничних вагонів і так далі.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.