Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Прибуття пасажирів із Уханя: Зеленський звернувся до українців

За словами президента, усі пасажири із Уханя здорові.

Глава держави заявив, що були вжиті безпрецедентні заходи безпеки.

Президент України Володимир Зеленський звернувся до громадян у зв'язку з прибуттям у країну евакуйованих пасажирів із Уханя. Відповідна публікація була розміщена у нього на сторінці в Facebook.

"Заходи безпеки — безпрецедентні. Зробили все можливе і неможливе, щоб гарантувати, що вірус в Україну не потрапить. Кілька громадян не пустили на борт в Ухані, оскільки у них була трохи підвищена температура. Всі, хто піднявся на борт, у задовільному стані. Вони здорові, але повинні пройти карантин і обсервацію протягом 14 днів. Евакуйовані будуть жити в закритому медичному центрі Національної гвардії в Нових Санжарах ", — йдеться в публікації.

Глава держави заявив, що евакуйовані будуть жити в закритому медичному центрі Національної гвардії в Нових Санжарах, який буде повністю ізольований і переведений на суворий режим бактеріологічної безпеки.

"Але є інша небезпека, про яку я хотів би сказати. Небезпека забути про те, що всі ми люди і всі ми — українці. Кожен з нас. Включаючи тих, хто опинився в Ухані під час епідемії. Коли Франція евакуювала людей із Уханя і їх привезли в одне з міст, реакція у жителів цього міста була однією: вони дбали про життя і здоров'я своїх співгромадян, співчували тим, хто опинився в складній ситуації. Навіть у Казахстані, коли наш літак з Уханя сіл на дозаправку і доставив казахстанського громадянина, не було ніяких протестів і блокувань. Навпаки, всі дякували і раділи, що людина нарешті вдома ", — заявив президент.

Зеленський із жалем зазначив, що його засмутила реакція деяких громадян на повернення евакуйованих із Уханя пасажирів.

"Спроби перекрити траси, блокувати госпіталь, не пустити громадян України в Україну — цим ми показуємо далеко не кращі риси нашого характеру. Особливо якщо врахувати, що більшість пасажирів — люди, яким менше 30 років. Для багатьох з нас вони — майже діти" , — сказав глава держави.

Як писав KHARKIV Today, Боинг-737, который вчера вылетел из китайского Уханя, летал над Харьковом и Днепром и приземлился в аэропорту "Борисполь", дозаправится и вылетит в аэропорт "Харьков". Після цього спеціальним транспортом всіх пасажирів доставлять до медичного центру Нацгвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області. Про це повідомили в Міністерстві внутрішніх справ України.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.