Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Прем'єр-міністр України заявив про другу хвилю коронавірусу і насварив місцеву владу

Україна знову б'є антирекорди по захворюваності коронавірусом.

Україна знову б'є антирекорди по захворюваності коронавірусом.

19 червня на позачерговому засіданні Кабінету міністрів України прем'єр-міністр Денис Шмигаль відзначив новий антирекорд по коронавірусу через недотримання українцями протиепідемічних правил і заявив про початок другої хвилі COVID-19.

"Сьогодні, на жаль, в Україні черговий антирекорд по захворюваності коронавірусом. Дуже велика кількість людей перестала дотримуватися карантинних правил, і вирішила, що коронавірус зник, шансів захворіти більше немає. І ми отримали результат — сьогодні майже тисяча хворих, які підтверджені шляхом тестування. Це надзвичайно тривожний сигнал для всіх нас. У нас вже дві області, де наповнення лікарень хворими становить більше 50%. Це фактично, лікарі називають, результатом недотримання карантинних правил, правил дистанціювання, маскового режиму, дезінфекції. Ми фактично сьогодні отримуємо початок чергової або першої , або другої — як хочете можна це називати — хвилі захворюваності коронавірусом", — сказав Шмигаль.

Він закликав українців дотримуватися соціальної дистанції, маскового режиму, дезінфекції і звернути увагу на те, що "нові жертви коронавірусу і чергова хвиля зростання захворювань" говорять про існування реальної загрози. Заклик пролунав і до влади на місцях, яка "думає про вибори, а не про людей".

"На жаль, і місцева влада, яка покликана посилювати карантинні обмеження, в деяких випадках просто вирішила закривати очі на ці загрози. Шановні колеги на місцях, я розумію, що вже дехто живе думками про вибори і хоче бути добрим до людей, і тільки послаблювати карантин, тому що люди змучилися, але вибори пройдуть. Виборів буде ще багато. А життя людей — це найбільша цінність. Потрібно берегти людей, наших українців. Тому прошу відкласти політичні баталії, заробляння політичних балів в сторону і зайнятися сьогодні тим, чим повинна займатися влада — забезпеченням збереження життя і здоров'я людей", — підсумував Шмигаль.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.