Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Прем'єр-міністр розповів, коли пенсіонери отримають доплату

Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today
Пенсіонери старше 80 років додатково отримають 500 гривень, деяким виплатять одноразову допомогу в розмірі 1000 гривень.

Кабмін пообіцяв перерахувати всі доплати до кінця квітня.

7 квітня в Україні почали нараховувати додаткові виплати в розмірі 500 гривень пенсіонерам старше 80 років. Люди з пенсією менше 5000 гривень отримають 1000 гривень одноразової допомоги з наступного тижня. Про це повідомили в Офісі президента з посиланням на прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

"Уже з учорашнього дня ми почали додаткові виплати пенсіонерам, яким більше 80. З наступного тижня будемо доплачувати по 1000 гривень тим, у кого пенсія нижче 5000 гривень. І до кінця квітня ці гроші отримають усі такі пенсіонери", — зазначив Шмигаль.

Крім того Кабмін класифікував категорії населення, які отримають додаткову допомогу. Це —безробітні, малозабезпечені сім'ї з дітьми, малий і середній бізнес.

Як писав KHARKIV Today, 1 квітня Кабмін прийняв постанову про додаткові виплати пенсіонерам — "Питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році".

Згідно із документом, щомісяця 500 гривень отримуватимуть пенсіонери старше 80-ти, у яких розмір пенсії не перевищує 9 205 гривень. Також для цієї вікової категорії зі стажем 20 років (для жінок) і 25 років (для чоловіків) встановлять мінімальну пенсію в розмірі 2 600 гривень.

Іншим особам, які мають тривалий трудовий стаж (жінки — 30 років, чоловіки — 35), встановлять мінімальну пенсію в розмірі 2 100 гривень.

Одноразову виплату в розмірі 1 000 гривень отримають деякі категорії населення:

пенсіонери, розмір пенсії яких з урахуванням всіх надбавок не перевищує 5 000 гривень, отримувачі держдопомоги, люди з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю (сюди не входять ті, хто додатково отримує допомогу в зв'язку з втратою годувальника), одержувачі держсоцдопомоги, які не мають права на пенсію, отримувачі тимчасової держдопомоги непрацюючій особі, яка досягла пенсійного віку, але не отримала права на пенсію.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.