Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Правець у дитини в Харківській області: хлопчик не був вакцинований

10-річний хлопчик залишається в лікарні.

На початку листопада в нашому регіоні зафіксували перший випадок правця за сім років. 10-річний хлопчик наступив на цвях у дворі свого будинку.

Дитина з Красноградського району знаходиться у відділенні реанімації та інтенсивної терапії в Харківській обласній дитячій лікарні. У нього з'явилися болі в грудному відділі хребта і м'язах спини 6 листопада, наступного дня стан хлопчика різко погіршився, з'явився біль у правій нозі, утруднене дихання і судоми. Про це повідомили в Центрі громадського здоров'я.

"У ході епідрозслідування встановлено, що 20 жовтня дитина травмувала великий палець стопи правої ноги, наступивши на цвях у дворі. Батьки за допомогою не зверталися, хірургічно рану не обробили. Ревакцинація у віці шести років у дитини відсутня", —  пояснили медики.

Вони уточнили, за дев'ять місяців цього року в Україні зареєстровано десять випадків захворювання на правець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вакцинація від грипу-2020 у питаннях і відповідях

Нагадаємо, хлопчика спочатку госпіталізували до Центральної лікарні Краснограда, а наступного дня було прийнято рішення про його транспортування до Харківської обласної дитячої лікарні. До цього випадок правця в Харківській області реєстрували в 2013 році.

Щоб попередити захворювання, лікарі радять вакцинуватися відповідно до національного календаря щеплень (2, 4, 6, 18 місяців, 6 років, 16 років і в подальшому кожні 10 років).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.