Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Пожежа в районі Жихара: стали відомі можлива причина і наслідки

Фото: ГУ ГСЧС в Харьковской области
Одному з пожежних стало погано, його госпіталізували.

О 17:00 поширення вогню зупинили, ліквідація пожежі триває.

В результаті пожежі, яка в середу, 7 жовтня, сталася в районі будинку №70 по вулиці Камишовій в районі селища Жихар в Харкові, вигорів дах житлового будинку. Про це KHARKIV Today повідомив помічник начальника Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій в Харківській області Ігор Лупандін.

Виклик надійшов на лінію "101" о 12:33. Тоді люди повідомили про пожежу на відкритій території та загрозу житловим будинкам. Один з них в результаті загорівся.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вночі в Харкові згоріли три автомобілі (Фото)

"Коли пожежники приїхали, вже горів дах цього житлового будинку. Перекриття залишилися. Ще горіли чотири господарські будівлі", — розповів Лупандін.

а

Всього гасити пожежу приїхали 15 автоцистерн, 55 чоловік особового складу ДСНС, місцева пожежна команда селища Васищеве, пожежний поїзд, три автоцистерни для підвезення води одного з комунальних підприємств і три пожежні автоцистерни Жовтневого лісгоспу.

За словами Лупандіна, сумарна площа пожежі становить близько 30 гектарів. Загорівся спочатку очерет, а потім сухостій. Всього було п'ять осередків, вогонь швидко поширювався через поривчастий вітер. У ДСНС відзначили, що пожежа, ймовірно, розпочалася на місці стихійного звалища.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові співробітник університету цивільного захисту врятував сусіда з вогню

"Або спалювали сміття, або хтось підпалив і пішов. Бо горіло як по вулиці Камишовій, так і по вулиці Мічуріна. Але ми прекрасно розуміємо, що там є ділянки, де очерет не стикається. Було кілька вогнищ і дзвінків було кілька", — зазначив Лупандін.

О 17:00 пожежу локалізували. Під час ліквідації одному з пожежників стало зле, його госпіталізували з підозрою на отруєння чадним газом. За словами Лупандіна, зараз він в нормальному стані.

ГУ Нацполіціі в Харківській області відкрило кримінальне провадження за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, яким заподіяно шкоду здоров'ю людей або майнову шкоду у великому розмірі (ч. 1 ст. 270 КК України).

KHARKIV Today раніше писав про те, що за добу в Харківській області згоріло 120 гектарів сухостою.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.