Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Позачергові вибори мера Харкова: Терехов відправив документи, але не всі

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Верховна Рада отримала тільки заяву.

Наступного тижня Верховна Рада не розглядатиме питання про призначення виборів мера Харкова.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов спрямував до комітету Верховної Ради заяву про призначення виборів мера Харкова, однак документи досі не надійшли. Про це пише "Суспільне" з посиланням на голову підкомітету з питань адміністративно-територіального устрою Комітету Верховної Ради з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Віталія Безгіна.

"Станом на зараз (прим. — на вечір 20 січня) нічого вносити на засідання комітету 25 або 27 січня. Відповідно нічого розглядати наступного тижня в залі засідань. Дійсно зайшло клопотання від секретаря міськради до членів комітету: мене, Корнієнка, Загоруйка та ще кількох. Мова про призначення позачергових виборів. Однак ніяких супровідних документів до цього клопотання ми не отримали", — сказав Безгін.

Це повинні бути завірена печаткою ради копія свідоцтва про смерть міського голови і завірена копія рішення ради, яким береться до відома факт смерті голови. На думку Безгіна, документи не прийшли або навмисно, або помилково.

"Тож, це або виглядає виключно як політичний крок, або супровідні документи через якусь помилку до комітету не надійшли. У будь-якому випадку нічого розглядати з правової точки зору", — пояснив Безгін.

Для проведення виборів мера Харкова в березні Верховна Рада повинна розглянути відповідне питання до кінця січня. В іншому випадку їх призначать на жовтень.

Як писав KHARKIV Today, 20 січня лист-подання про призначення в Харкові позачергових виборів надійшов до Комітету з питань адміністративно-територіального устрою з Верховної Ради електронною поштою.

Нагадаємо, 9 грудня на першій сесії міськради нового скликання Геннадія Кернеса заочно визнали мером Харкова. 16 грудня Кернес помер. Після його смерті секретар Харківської міськради Ігор Терехов пообіцяв звернутися 31 грудня до Верховної Ради про призначення виборів мера Харкова.

Голова партії "Слуга Народу" Олександр Корнієнко заявив, що згідно закону вибори харківського міського голови можуть пройти в останню неділю березня або останню неділю жовтня, проте провести їх у березні навряд чи встигнуть.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.