Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Помер Геннадій Кернес

Харківський міський голова помер від ускладнень, викликаних коронавірусом.

У берлінській клініці "Шаріте" після тривалої хвороби помер Харківський міський голова Геннадій Кернес.

Про це 17 грудня повідомив його друг Павло Фукс.

"Сьогодні вночі зупинилося величезне добре серце мого кращого друга Геннадія Кернеса. Наслідки коронавірусної інфекції дали серйозні ускладнення на роботу життєво важливих органів і систем його організму. Вічна пам'ять тобі, мій друже", — написав Фукс.

Мер Харкова заразився коронавірусом в серпні цього року. В останній раз він з'являвся на публіці 23 серпня 2020 року, під час святкування Дня міста. У міськраді тривалий час приховували хворобу Кернеса, офіційно про це оголосили тільки 14 вересня, коли в Харкові почали ходити чутки про хворобу міського голови.

Спочатку Геннадій Кернес лікувався в 17-й міській лікарні, але 16 вересня його медичним бортом перевезли до Німеччини, до берлінської клініки "Шаріте". З тих пір родичі мера час від часу публікували в соцмережах повідомлення про те, що він знаходиться в свідомості і скоро піде на поправку. 2 жовтня друг Кернеса Павло Фукс повідомив про те, що віп-пацієнт отримав негативний тест на коронавірус. Проте, весь цей час Харківський міський голова залишався в лікарні.

Геннадію Кернесу був 61 рік. Він народився і все життя прожив у Харкові. Першу освіту кресляра-конструктора отримав в ПТУ №14, за другою освітою — юрист, захистив кандидатську.

З кінця 1980-х років майбутній мер Харкова займався підприємницькою діяльністю. У 1998 році був обраний депутатом міськради, в 2002 році нетривалий час був секретарем міськради, але через конфлікт з міським головою Володимиром Шумілкіним змушений був залишити цю посаду. Вдруге він стане секретарем міськради вже в 2006 році, коли допоможе Михайлу Добкіну стати міським головою.

Вперше вибори мера Геннадій Кернес виграв у 2010-му році. Через п'ять років більшість харківських виборців знову віддали за нього свої голоси.

28 квітня 2014 року на мера було скоєно замах. У нього стріляв невідомий, коли він був на пробіжці в Лісопарку. Тоді його життя висіло на волосині, Кернес кілька місяців лікувався в Ізраїлі, але так і не зміг повністю відновитися і залишок життя провів у інвалідному візку.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.