Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Поліція розслідує отруєння дітей в ліцеї в Харківській області

До понеділка за учнями молодших класів будуть спостерігати лікарі.

Слідчі кваліфікували отруєння школярів як порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь.

17 листопада після відвідування Дергачівського ліцею 28 учням 1-го і 2-го класів стало зле. Удома вони поскаржилися на підвищену температуру і блювоту. Батьки звернулися за допомогою до сімейних лікарів. Наступного дня в ліцеї відібрали зразки їжі, зробили змиви і дезінфікували їдальню. Про це повідомили у відділі комунікації Нацполіціі в Харківській області.

За інформацією директора ліцею, учні 1-4 класів до 23 листопада будуть перебувати вдома під наглядом сімейних лікарів. Копи уточнили, повідомлень про звернення та госпіталізацію дітей до лікарні не надходило.

Інформацію за фактом події слідчі внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційних хвороб і масових отруєнь) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до трьох років.

У прес-службі Харківської ОДА повідомили про 40 хворих школярів і одну вчительку, у них підозрюють ротавірусну інфекцію.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ліцеї Харківської області, де отруїлися діти, знайшли порушення

Нагадаємо, 18 листопада деякі учні Дергачівського ліцею №3 не прийшли до школи, комусь стало зле протягом дня. В основному, це були учні першого класу. Всю початкову школу перевели на дистанційне навчання до офіційних результатів обстеження.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.